Фонтан ще краси новия парк на бул. "Княгиня Мария Луиза"

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (3)
08:38 / 09.10.2019
5631
Фонтан се появи в новия парк на ъгъла на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Източен". Той е част от проекта по облагородяването на тази зона и е по идея на районния кмет Георги Стаменов. Това каза инж. Тошо Пашов, и.д. кмет на район "Централен" пред репортер на  Plovdiv24.bg.

"Искаме тази зона да стане едно привлекателно място за хората от квартала" каза още инж. Пашов. Отделните елементи от новата зелена площ, които в момента се реализират, са зони за отдих, водна площ - фонтан. Другата площ е въжена пирамида, която ще бъде 4 метра и половина за по-големите деца. Тя се смята за  голяма атракция, тъй като няма друга подобна  в район "Централен" и се прави за първи път. Предвидени са и зелени площи с алеи.

"Направи се и паркинг, защото паркоместата за живущите бяха недостатъчни. Премахнаха се старите складове и бараки за целта" обясни Тошо Пашов. Другата седмица предстои официалното откриване  на парка.

Хората от квартала приели идеята много радушно. Първоначално те смятали, че ще се правят кооперации и много се зарадвали, когато разбрали, че няма да се уплътнява с жилища, а ще се направи място за отдих.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).