Фирма сътвори куп мизерии по пловдивска улица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:23 / 06.08.2015
6264
Потоп след строително-ремонтни дейности на новата детска градина в "Западен" - за това ни пише читател на Plovdiv24.bg

Публикуваме сигнала без редакторска намеса, като се надяваме на адекватна реакция от общинската администрация на района:

Здравейте! Фирмата, която строи новата детска градина в район "Западен", във вторник е оставила потоп след себе си! При изваждане на временен обект (будка) от строежа са бутнали стълб на няколко телекомуникационни оператора и са събори кабели на улицата! 

До края на деня никой не премести стълба, който лежи върху тротоара и върху ул. "Знаме"! По сигнал за инцидента са дошли техници от "Ентри" и са закачили кабелите върху стария стълб (бяха два, но старият е по-нисък и прегънат от други инциденти).

Затова сега кабелите висят по-ниско от преди и са по-провиснали. Върху тротоара и по улица "Владивосток" са останали кабели, които техниците на "Ентри" са отказали да премахнат, тъй като били на "Близу" и щели да ги глобят. 

Оправдава ли това риска от счупени ръце и крака на спънали се минувачи или от катастрофи с падналия стълб, който никой не премести цял ден? Разбира се, ние "поехме риска" да бъдем глобени от тях затова, че кабелите им лежат по улицата и тротоара и ги свихме зад близкото табло на ЕВН.

Напомням, че фирмата, която строи детската градина, нееднократно прояваваше своеволия като например наводни тротоар. 

В продължение на половин година тротоарът и улица "Знаме"все още са кални и прашни поради факта, че строителните машини не се почистват при напускане на площадката и изнасят кал и прах по улицата.

След последната Ви публикация по темата положението остана същото, а така обещаните проверки и глоби от кметството на район "Западен" така и не се осъществиха! 

Новата детска градина, изглежда, ще бъде много красива и е страхотно в какво се превърна един буренясал двор, но защо трябва да бъдат тероризирани всички минаващи с кал, прах и паднали кабели и стълбове?

"Обезопасен" ли е падналият стълб с един хвърлен отгоре палет и оранжева мрежа и как е възможно някой да си тръгне от строителната площадка, без поне да го премести на безопасно място? Какво се случи с наредбите на Общината такива кабели да са под земята и да не висят като лиани над улиците в красивия ни град?

Благодаря Ви, че винаги отразявате проблемите в пловдивчани обективно!


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Спират движението по 3 улици и променят маршрутите на 7 линии
Земетресение на 7 км от Пловдив
Вижте с какво пристигна на бала си в Пловдив дъщерята на транспор...
Потресаващи кадри от пристигането на три абитуриентки пред Новоте...
В Пловдив попитаха банкера Хампарцумян има ли имотен балон и какв...
Хубави абитуриенти обраха точките пред най-високия хотел в Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).