Фалшификат на най-скъпо продадената картина в света идва във Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 21.04.2011
1967
Пролетна изненада е подготвил за почитателите на художественото изкуство от Пловдив проф. Даниеле Донде. Световно известният италиански художник и неговият съдружник в бизнеса с уникалните фалшификати д-р Койчо Белчев ще подредят поредната си изложба във фойето на хотел "Тримонциум" на 27- ми април / сряда/. Всеки, посетил изложбата до 2 май, ще получи номер за участие в томбола с много изненади. Лотарията ще се разиграе в 18 часа, тогава ще бъде определен и късметлията, спечелил голямата награда. Каква е тя организаторите не споделят, за да бъде изненадата истинска. Но, заобиколени от копия на най-скъпите шедьоври е логично присъстващите да допуснат, че той ще си тръгне с картина на Ван Гог, Моне или Дега. Не за милиони евро, защото ще е фалшификат. Но със сертификат, удостоверяващ нейната уникалност.

Пролетната изложба - разпродажба на фалшивите шедьоври ще присъства в хотел "Тримонциум" от 27 април до 3 май /включително/. Този път към колекцията от импресионисти, наред с вече известните на българската публика фалшификати на картини от Клод Моне, Ван Гог, Реноар, Пол Гоген, Пол Сезан и Едгар Дега, изложбата ще представи и копия на шедьоврите на Тулус Лотрек. За първи път пловдивчани ще видят копия на руския "Передвижник" Иван Шишкин и на мариниста и баталиста Иван Айвазовски. Изложбата ще съдържа и няколко фалшификати на Владимир Димитров - Майстора и Мърквичка. Тук ще бъде и портретът на Адел Блох-Бауер, чийто оригинал, нарисуван от Густав Климт, продължава да е най-скъпо продадената картина в света /135 млн. долара/ . Освен от Климт, австрийското изкуство от началото на миналия век ще бъде представено от картини-фалшификати на Егон Шиле.

Сред близо 40-те картини-копия в изложбата ще бъде представено и авторското творчеството на проф. Донде. След като ценителите по света видяха инкрустираните с камъни Сваровски или обсипани с брокат портрети на най-харизматичните жени на нашето съвремие, сега италианският художник ще представи в България поредния си експеримент - изрисувани стари струнни инструменти, които вече се превръщат в моден акцент в интериора на Западна Европа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).