Факултет на ПУ ще се мести в Стария град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:58 / 28.03.2011
4985
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Къщата в Стария град, намираща се на ул."Кирил Нектариев"№25, ще бъде дадена на ПУ "Паисий Хилендарски", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви днес в Община Пловдив зам.-кметът  Александър Долев. Предложението на общината ще бъде внесено в общинския съвет. 

"Къщата е прилична, двуетажна и с хубав двор. Тя ще бъде отдадена срещу минимален месечен наем на Пловдивския университет", поясни още Долев.

Стана ясно, че от университета са направили заявка за това още преди няколко месеца. Исканията им са да бъде преместен там някой от техните факултети. 

"Целта е да освежим Старият град, а именно: да има там повече студенти, които да внесат малко живот в този иначе пуст квартал. Отделно, ще решим още една необходимост от сграда на ПУ", категоричен беше зам-кметът.

От Община Пловдив предполагат, че най-вероятно, в къщата на ул."Кирил Нектариев"№25 в Стария град, ще бъде настанен факултет, имащ отношение към историята, изкуството и културата, "за да може младите хора да учат в подходящата среда", поясни още Долев.

Стана ясно, че още една общинска придобивка ще бъде предложена на друга институция в града. Бившата общинска книжарница на ул."Отец Паисий" ще бъде предоставена на РИО Пловдив, съобщи още зам.-кметът. Помещението, което вече е празно, ще стане "Информационен евроинтеграционен център" към инспектората. Този отдел ще бъде в помощ на училищата в Пловдив при кандидатстването по европрограми, уточни Долев. 

По отношение на "Домът на учителя", ще се изчака решението на ОбС Пловдив, съобщи още зам.-кметът. След като решението мине, РИО Пловдив ще може да изкара от там своя инвентар и сградата да остане само с предназначение за "Дом на учителя", уточни още Долев.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Откриват най-новата улица в Пловдив
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).