Европейски преподаватели и ученици гостуват в ОУ "Кочо Честеменски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:38 / 16.11.2016
1818
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "К.Честеменски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През следващата седмица ОУ "Кочо Честеменски" ще посрещне гости от 8 страни /Турция, Словакия, Полша, Литва, Латвия, Испания, Италия, Португалия/ - общо 40 ученици и учители. Посещението е във връзка с дейностите по проект "По-добра околна среда, по-добро бъдеще", по програма "Еразъм +".

Вече две години децата работят активно и отговорно по значима тема, каквато е опазването на природата - подготвят презентации по различни екологични проблеми и насочват погледите на съучениците си и обществеността към наранената природа и начините за нейното рехабилитиране. 

В клуба към проекта участват ученици, обичащи природата и чистия въздух, решени с личния си пример да приобщят всички - малки и големи към идеята за живот в чиста природна среда. Ние, учителите от ОУ "Кочо Честеменски", вярваме, че е време за промяна и тя трябва да започне от най-малките и подкрепяме изцяло своите възпитаници.

По време на шестото по ред краткотрайно обучение, този път в България, учениците ще създадат "мини интернационална гора", като засадят 9 дръвчета. Тема на дискусии и презентации ще бъдат застрашените от изчезване видове - растения и животни.

Участниците ще обобщят какви са причините, довели до тяхното постепенно изчезване и какво могат да направят, за да помогнат за тяхното оцеляване. Като резултат от тези дискусии ще бъде създадена малка Червена книга на проекта.

Нови приятелства и опознаване на българския бит и кухня ще бъдат сред акцентите в посещението на словаци, поляци, турци, литовци, латвийци, испанци, италианци и португалци, защото учениците-гости ще изживеят своята българска седмица в едно българско семейство. 

На 21 ноември 2016 г. от 9.30 часа в читалище "Антим I" ще се открие шестото краткосрочно обучение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!
Вижте какво наказание постановиха в Пловдив за полицая, убил малк...
След 16 дни бутат Бетонния мост!
Деница Николова, ГЕРБ: Хората искат по-висок жизнен стандарт, ням...
Пеещите фонтани станаха обществен басейн, мрежата се възмути


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).