Евродепутати взеха участие в Регионална академия на МГЕРБ в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 19.07.2015
1370
Много се говори за проекта "Европа", има мнения, че той се е провалил, но това категорично не е така. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев по време на форума на Младежи ГЕРБ на тема "Местна власт и местно самоуправление в контекста на предстоящите местни избори", който се проведе в Пловдив. 

Андрей Ковачев обобщи, че Европейския съюз (ЕС) не е международна организация, а наднационална структура. Евродепутатът от ГЕРБ бе категоричен, че, за да получава една страна подкрепа от страните-членки на ЕС, тя задължително трябва да спазва правилата, с които сама се е нагърбила преди членството си. 

"Ако не спазваш правилата,  къщичката се срутва, както се случи в Гърция", категоричен бе Ковачев. 

По отношение на споразумението за свободна търговия между САЩ и ЕС Ковачев подчерта, че сключването на взаимноизгодно споразумение би донесло не само до икономически просперитет и работни места, но и че засилването на политическите и икономически връзки между ЕС и САЩ е важен компонент от стратегическата визия за справяне с общите предизвикателства. 

Българският евродепутат отбеляза, че в сравнение с много от развиващите се държави, ЕС и САЩ имат високи стандарти за защита на околната среда, потребителите и здравето, които с намаляването на тяхната икономическа и демографска тежест ще бъдат подложени на все по-голям конкурентен натиск. 

"Добрата новина е, че българското правителство получи одобрението на Европейската комисия, заяви се, че има политическа воля за продължаване на съдебните реформи. България върви в правилна посока", каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев във връзка с устния доклад по механизма за сътрудничество и проверка. 

По думите му, правителството на Бойко Борисов има политическата воля да направи съдебна реформа. Според Радев България многократно е доказвала и продължава да доказва, че допринася активно към опазване на европейската сигурност. 

В заключение Емил Радев заяви, че няма причина България още да не е член на Шенген, въпреки всичките си усилия и положителни оценки. По думите му, държавите-членки трябва да докажат, че считат страната за пълноправен член на ЕС. "Това може да стане единствено, като приемат България в Шенген", категоричен бе Радев.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков запозна младежите с ползите от членството на България в Европейския съюз и с мерките, които се предприемат в борбата с младежка безработица. Според него е притеснителна статистиката, че всеки четвърти млад човек в Европа е безработен. 

"Едно от решенията, които Европейския съюз предлага в борбата с младежката безработица, е програмата "Гаранция за младежта". Благодарение на нея, младите хора до 25 годишна възраст, без значение дали са регистрирани в службите по заетостта, могат да получат качествено работно място", изтъкна Новаков. 

В допълнение, той изрази мнение, че Европейската гаранция за младежта е ключов инструмент за насърчаването на младежката заетост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).