Ето какво обещаха новите общински шефове пред пловдивчани

Автор: Георги Василев
Коментари (2)
10:53 / 15.10.2020
5940
Кметът Здравко Димитров преди минути представи новите началници на общинските предприятия "Чистота“ и "Паркове и градини“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

ОП "Чистота“ вече ще се оглавява от Димитър Георгиев – бивш ръководител в летище "Пловдив“, който е бил част от екипа на Зико и в областната управа. Георгиев е бакалавър с диплома от "Висшето училище по икономика и администрация“ (ВУСИ) със специалност "Антитерористична дейност и управление на кризи".

"От началото на годината съм в ОП-то. Заварих доста добре организиран екип. Има трудности, но част от тях не са свързани с дейността на "Чистота“, а с отговорността на всички граждани относно третирането на отпадъците. От доста време не е правено преизчисление на работниците в предприятието. Градът се разраста – на места изпитваме недостиг на човешки ресурс“, коментира Георгиев.

Към момента общината е в процедура по закупуване на 200 нови контейнера. Те ще бъдат поставени на местата, където има недостиг. По думите на Георгиев много често се случва контейнерите да бъде празни, а около тях да е пълно с боклук.

Веселин Козарев от "Съюз за Пловдив" е новият директор на ОП "Градини и паркове". Той е завършил ПУ "Паисий Хилендарски“ с магистратура "Корпоративно управление“. Козарев е бивш зам.-кмет на район "Централен“, в момента ръководи отдел в областна администрация и едновременно с това е общински съветник. Днес е депозирал в ОИК заявление за напускане на ОбС - Пловдив.

"Наш приоритет винаги са били зелените площи, ще наблегнем на междублоковите пространства и тяхната поддръжка, както и създаването на нови паркове в Пловдив. Ще търся диалог с гилдиите, с ландшафтните архитекти. В екипа ми влиза и известният ландшафтен архитект Станимир Шаламанов“, съобщи Козарев.

Здравко Димитров добави, че се е отказал от идеята да слива "Чистота" и "Градини и паркове" след разговори с общинските съветници, повечето от които са се обявили против подобно действие. "Надяваме да има много добра комуникация между ОП-тата, преотстъпване на техника, взаимодействие и т.н.“, добави Димитров.

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (2)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).