Ето как в Пловдив борят стреса зад волана!

Автор: Мария Морунова
Коментари (17)
16:45 / 14.05.2014
16066
Служители на КАТ "Пътна полиция" Пловдив съвместно с Института за изследвания, образование и развитие "Отворена младеж" провеждат акция за превенция агресията на пътя, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Кампанията започна в 14.00 часа и ще продължи до 17.00 часа, а мястото е "Асеновградско шосе". Органите на реда масово спират автомобили и проверяват всичко - от застраховка до използването на предпазни колани, а на изрядните шофьори от Института за изследвания подаряват антистрес топка.

Костадин Кръстев от Института за изследвания, образование и развитие "Отворена младеж" обясни, че целта им е да намалят стреса зад волана. Освен това целят да обхванат най-активните участници в пътното движение, а именно младите хора и да им покажат, че шофирането може да бъде отговорно и толерантно.

"В предходните две години подобна кампания проведохме в 5 областни града на страната. През 2013 г. в 5-те града, където бяхме, обхванахме над 730 водачи на МПС. Тази година ще проведем акцията във всички 28 области на страната и целим да обхванем около 4 хиляди водачи", обясни Кръстев.

Репортер на сайта присъства за около час по време на проверката. За този един час органите на реда констатираха нарушения при двама от водачите - неработещи фарове. Те не получиха антистрес топка, но всички останали - да. Всички водачи приемаха акцията със спокойствие и реагираха с усмивка при получаването на подаръка.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).