Ето го целия филм на Жоро Визиото за гонките в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (14)
16:26 / 14.03.2016
20748
Вчера се състоя официалната премиера на "Само един живот" - късометражен филм на пловдивчанина Георги Стефанов, по-известен като Жоро Визиото, разказващ за уличните гонки. Лентата е с времетраене 30 минути.

Ето какво разказа за Plovdiv24.bg преди време режисьорът:

"Лесно е човек като мен да бъде провокиран с подобна идея. Бил съм автомобилен състезател допреди 7-8 години. Отлично познавам чувството, сядайки зад волана.

Слагаш ръкавиците, притаяваш дъх, примижаваш леко. Концентрацията преди старт е поразяваща. Поставяш каската, затваряш стъклото й, изправяш рязко ръце на волана, натискаш неколкократно газта, чуваш страхотния рев на мотора, поглеждаш противника и отмерването започва...

Миг пълна тишина... Нищо не чуваш в този момент. Вперваш поглед напред и отново притаяваш дъха си. Следва рязък старт. Свистене на гуми. Пушек и мирис на изгорели газове. Следи по асфалта. Състезанието започва... Накрая губиш гонката. Случва се и да спечелиш, но усещането е покъртително...

Всичко това, разбира се, се е случвало на сертифицирани писти като Божурище, Дупница, Сливен, Калояново и други. Но там всичко е контролирано. Организаторите са осигурили линейка, пожарна, има спасителни екипи, организацията е перфектна.

Като тътен в главата ми отеква и смъртта на мой приятел - Лъчезар Ландикар, лека му пръст.. Алкохолът не прощава никому, когато седне зад кормилото. Много съм против шофирането след употреба на алкохол.

Филмът се получава точно така, както съм го планирал в самото начало. Снимам го безплатно, за каузата.

Държа да отбележа, че ролите се изпълняват от непрофесионалисти, тъй като бюджетът е 0,00 лв. За мен е важна каузата, а не парите.

Краят на филма е поразяващо трагичен - смърт! От екшън, филмът се преобръща в драма, а самият край е ужасяваща трагедия. Мисля, че младежите трябва добре да помислят, преди да седнат зад волана. Искрено се надявам филмът да бъде поучителен и да дръпне крака от педала на газта.

Особено при младите, които все още не могат да преценят достатъчно добре пътната обстановка, температурата на пътната настилка, техническото състояние на автомобилите си, температурата и степента на износване на гумите, нивото на приплъзване при дрифт, страничното ускорение при влизане в завой и още хиляди параметри.

Каузата, която подкрепя този филм, е "Само един живот" - не пропилявайте, карайте разумно".




Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).