Етническите общности в Пловдив създават нова Градина на толерантността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 15.11.2021
1153
Четвъртата Градина на толерантността ще бъде създадена в Пловдив в район "Северен“. Посланието отново е за мир и разбирателство между представителите на етнически и религиозни общности в града на тепетата. Инициативата на фондация "Заедно“ се осъществява съвместно с младежката организация на ОЕ "Шалом“ - Пловдив и със съдействието на екипа на районния кмет Стоян Алексиев.

Във фондация "Заедно“  всички сме приятели и искаме примерът ни да бъде следван“, казва председателят на ОЕ "Шалом“ Светлозар Калев.

Всяка есен на Международния ден на толерантността - 16 ноември -общностите засаждат по 7 дървета в различните райони на Пловдив. В събитието по традиция участват руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи, а седмото дърво е за всички останали жители на града от други народности.   

Етно градини има вече в районите "Централен“, "Тракия“ и "Източен“. Дърветата, които ще бъдат засадени тази година са отново от вида лейландски кипарис. Мястото за четвъртата етно градина бе избрано от еколозите на районната администрация в "Северен“. Тя ще бъде създадена на зелена площ между  ул. “Ян Хус" и бул. "Васил Априлов“. Традицията ще бъде спазена, като събитието се организира съобразно епидемичната обстановка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).