Есенен бал в СУ "Димитър Матевски" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 31.10.2019
6808
Вдъхновени от пъстрата палитра на есента и нейното приказно обаяние, учениците от Средно училище "Димитър Матевски", заедно със своите учители ЦДО и родители, за осма поредна година организираха единствения по рода си Есенен бал в Пловдив. Освен родители, специални гости на тържеството бяха деца от Комплекса за социални услуги "Св. Св. Константин и Елена".

Празникът протече с много емоции и приказно очарование. Красотата на есента беше претворена чрез богата есенна изложба и уникални костюми от есенни листа. В изложбата взеха участие и бъдещите първокласници от детските градини в район "Тракия" - "Таня Савичева", "Кремена", "Десислава". С голям интерес децата направиха уникални таралежи, балерини, еленчета, кошници, дървета от листа и др.

Красотата на есента е уникална със своите багри! Тя е символ на топлината, извор на вдъхновение и спокойствие! Цяла седмица фоайето на училището посрещаше всички с уникални есенни картини, изработени от учениците от I до IV клас, красиво изработени таралежи, мини горски кътове, направени от мъхове, борови клонки, шишарки, кестени и др., богато украси от листа и есенни цветя.

И както е на истински бал, така и тук учениците от първи клас дефилираха с уникални костюми от природни материали. Те се превърнаха в горски феи, принцеси, рицари, горски крале и кралици. Всички носеха богато украсени костюми и шапки с есенни листа, чадърчета, пелерини. Стартът на есенната феерия беше даден от ученици, изпълняващи етюд, в който зеленчуците спорят кой е по – полезен.

Втори и трети клас проведоха състезание помежду си като засадиха цветя в саксии. Прекрасно настроение внесоха децата, които посещават занимания по интереси към танцова школа "Терпсихора", както и учениците от II а и IV д клас, които изпълниха свои уникални авторски танци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).