"Есенен Базар Капана" се завръща и през септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:22 / 15.09.2020
3938
Един от най-обичаните акценти от програмата на Капана Фест – авторския базар се завръща този септември с изданието "Есенен Базар Капана“, което ще продължи цели пет дни - от 18 до 22 септември в Пловдив.

На ул. Райко Даскалов, в частта на ‘‘малката главна‘‘ пред Центални Хали ще си дадат среща 90 от най-добрите и изявени български хендмейд артисти, автори и творци. Те отново ще представят в сърцето на Пловдив уникални бижута, аксесоари, облекла, декори за дома, интересни био и натурални храни и напикти.

Под емблематичните фестивални флагчета ще ви очакват произведения на изкуството, удобни възможности за разхлаждащи питиета, разнообразни вкусотии за подкрепа. "Есенен Базар Капана“ ще превърне Пловдив в своеобразен музей на артистичността, свежите идеи и сръчността на българските занаятчии.

Това обаче съвсем не е всичко. Тази година "Есенен Базар Капана“ ще се превърне един умален и бутиков по-малък брат на Капана Фест. Събитието който ще постави акцент върху подкрепата за автори и местни артисти. Освен новия подбор от занаятчии, публиката ще може да се наслади на концептуални грамофонни партита, всеки ден от 18:00 на WAMxMyVinyl music hub (в началото на базара откъм Римския Стадион). През сцената ще минат някои от най-добрите пловдивски DJ – Skill, Todd, Ramsey Hercules, ILKO, Visitor Q, Alphabet и много други.

"Капана Фест“ ще подкрепи и инициативата "Нощ на Ангелите“, с която да бъде поставено началото на едно ежегодно добротворчество в Пловдив! В ноща на 17-ти септември нашия екип ще предостави безвъзмездно малка част от базарнния си инвентар и ще изгради благотворителен мини базар на Ядрото в кв.Капана, намиращо се на ул.Загреб. Също така заедно с бъгарския бранд за градска мода What a Monstar, ще изградим музикална сцена в магазина на марката на ул.Златарска 22, на която местни музиканти ще се изявят в подкрепа на Ангел. Събитието и активностите в ноща на 17-ти събират средства за 34-годишния баща на три деца Ангел, който се сблъскват с кошмарната диагноза - остра миелоидна левкемия.

Петте дни на този празник, както винаги, ще бъдат по-специални с живописната улична украса и ще оставят отпечатък върху живота на Пловдив. "Есенен Базар Капана“ ще добие уникална визия, която ще преобрази цялото пространство на фестивала. Събитието е част от Културния Календар на Община Пловдив за 2020 година.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
06.10.2023 Започна един от най-обичаните базари в Пловдив
05.10.2023 Започва един от най-колоритните и обичани базари в Пловдив
08.10.2022 Прекрасен град, прекрасни хора! Пловдив си е Пловдив!
06.10.2022 Есенен базар "Капана" - на ново място, с нови участници и богата програма
04.10.2022 Есенен базар "Капана" - на ново място, с нови участници и богата програма
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).