Екзотични ястия на първия национален кулинарен конкурс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 15.05.2008
3765
Екзотични ястия приготвиха майсторите готвачи в първия кръг на Националния кулинарен конкурс. Неговият дебют бе на 15 май в панаирния комплекс в Пловдив. Участват 12 отбора от реномирани ресторанти в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Созопол и други градове.

Предпочетените предястия, които сътвориха кулинарите, са от патешки езичета, гъши дроб, заешко филе, филе от пуйка с медена глазура, тартар от черноморска акула, сьомга, риба тон, пълнена равиола и т.н. Сред основните ястия са печен глиган, филе от патица, рулца от пангасиус и сьомга, агнешки стек, заек, дори и змия в японски омлет. Цялото конкурсно меню, което трябва да бъде готово за 2 часа, включва и десерт.

Деветчленно жури оценява организацията на работа, вида на ястията и техния вкус. Водещ на кулинарното шоу е Ути Бъчваров.

Най-добрите готвачи на България са тук, заяви в приветствието си към участниците Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, с чието съдействие се провежда конкурса. Негов организатор е Българската асоциация на професионалните готвачи, която вече е пълноправен член на Световната асоциация на готвачите.

На 16 май от 11 часа състезанието ще продължат шестте отбора с най-добри резултати. Вторият кръг се нарича "Черна кутия", защото състезателите ще научат с какви продукти разполагат 15 минути преди старта. В 14 часа ще бъдат обявени резултатите. Отборът победител ще замине на Кулинарната олимпиада в Германия, където България участва за първи път. Международен панаир Пловдив ще награди победителите с 1000 лева.

Презентация на карвинг - изкуството да се правят аранжировки от плодове и зеленчуци,  е предвидена също за 16 май от 9.30 до 10.30 ч в палата 18 на панаирния комплекс, където се провежда кулинарното шоу.

Виж коментарите (0)

Още по темата (18):
20.05.2008 98% от посетителите доволни от Пролетния панаир, 70% от изложителите очакват сделки
17.05.2008 7 яхти на панаира спечелиха овации от журналистите
16.05.2008 Росен Димов връчва кулинарна награда
16.05.2008 24 миниатюрни кораба в надпревара за купата на панаира
16.05.2008 Братя Диневи посрещнаха със стилно черно-бяло парти приятели и клиенти
15.05.2008 Регистрираме розовото масло в Европейския съюз
Още новини от Новини от Пловдив:
Грозна постъпка пред мол в Пловдив
В Пловдив така и не се научихме как се минава през кръгово кръсто...
Важно за родителите на първокласници в Пловдив
Само в Plovdiv24.bg: Подробна справка как върви един от най-мащаб...
Взимат проби от Братската могила, обследват състоянието
"Либхер": Освободени са 58 служители, продажбите са в застой!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).