ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Експертиза за алкохол и наркотици внася яснота около смъртта на Момчил
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 06.10.2015Коментари (6)8319
© Plovdiv24.bg
От 30 метра височина е паднал 20-годишният пловдивски студент Момчил Семерджиев, който бе открит мъртъв в неделя вечерта в подножието на скала в южната част на Младежкия хълм. Възвишението е известно като Джендем тепе заради непристъпните си места и гъстата растителност.

Това установиха разследващите при първия и втория оглед на местопроизшествието. Две момчета се разхождали в района на 4 октомври и първи забелязали трупа. Полицията е получила сигнала за ужасяващата находка в 19,28 ч.

Момчил изчезна в нощта на 18 срещу 19 септември. Цели 16 дни родителите му живяха с надеждата, че може да бъде открит жив.

"Няма следи от насилие. Долните крайници на младежа са били счупени при падането", каза говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. 

Той уточни, че веднага е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство, но най-вероятно става дума за нещастен случай.

По тялото няма прободни или огнестрелни рани. Намерени са личната му карта, джобни пари и мобилният му телефон, което изключва версията за убийство с цел грабеж.

Засега няма доказателства, че е бил бутнат. В момента текат разпити, за да се установи дали студентът е отишъл сам на Джендем тепе, или е бил придружен от някого. Според прокуратурата в най-скоро време фактологията по случая ще бъде изяснена.

Трима лекари от отделението по Съдебна медицина на университетската болница "Св. Георги" в Пловдив извършиха аутопсия на тялото. От него останал само скелет.

Според заключението на съдебните медици студентът е паднал на краката си, което обяснява и фрактурите по тях. При полет от такава височина е издъхнал веднага.

Назначена е химическа експертиза за алкохол, наркотици и упойващи медикаменти. Резултатите от нея вероятно няма да станат веднага, тъй като в лабораторията на МБАЛ "Пловдив" ще се прави изследването за спиртни напитки, а в Института по криминалистика в София - тестът за дрога и психотропни вещества.

Основната версия на криминалистите е, че студентът е бил под въздействие на наркотици или на алкохол.

По думите им в случаи на изчезнали хора често близките последни узнават, че са имали някаква зависимост.

Родителите на студента - Диана и Васил Семерджиеви, са в шок. В понеделник сутринта те бяха извикани в полицията, а след това в Съдебна медицина, за да разпознаят сина си.

Не е ясно кога прокуратурата ще им даде разрешение, за да го приберат.

Разследващите могат да зададат допълнителни въпроси към съдебните експерти, което да забави предаването на тялото.

"Не вярваме, че някой може да го е бутнал от скалите. Чакаме резултатите от експертизите", бяха единствените думи на родителите.

Джендем тепе, или Младежкият хълм, е обичано място от пловдивчани за разходки. Всяка сутрин хора се качват до върха, за да правят гимнастика. 

Мястото е достъпно и вечер, тъй като до върха може да се стигне и с автомобил. Обикновено нощем там се събирали младежки компании, които си правели разпивки. Служители от "Общинска охрана" казват, че намират купища фасове, захвърлени бутилки и спринцовки.

Баба му Недялка Семерджиева: Двама са му запушили устата, напъхали го в кола

"Внукът ми не пиеше и никога не е употребявал дрога", твърди съсипаната от мъка баба на Момчил - Недялка Семерджиева. 

82-годишната жена не вярва, че младежът може да се е самоубил или пък да се е подхлъзнал от скалите. Пенсионерката е убедена, че някой го е бутнал.

По думите ѝ вероятно той е бил проследен до дома си на 18-и срещу 19 септември, след като се е прибрал от разходка с приятели на Бунарджика.

"Нападателите са били поне двама. Запушили са му устата, напъхали са го в кола и са го закарали до Младежкия хълм, откъдето са го хвърлили", смята пенсионерката. 

Според нея Момчил никога няма да тръгне посред нощ към Джендем тепе сам. Бабата разказва, че когато се прибрал от 4-месечна бригада в САЩ, бил много щастлив. Прегърнал я, разцелувал я, донесъл ѝ оттам чехли, мазило за заздравяване на рани и сладкиши. 

Обсипал с подаръци родителите си и брат си Явор, както и баба си и дядо си в с. Яврово. 13 часа останал в леглото, тъй като бил уморен от дългия полет.

Преди не е ходел често по тепетата, но като се върна от Америка, се беше затъжил за Пловдив. Искаше му се да обиколи, да види града", обяснява Недялка Семерджиева.

Тя допуска, че някой от познатите на Момчил може да има пръст в смъртта му. Младежът имал стари приятели, но после към тях се присъединили и други, които бабата не познава добре. 

Събирали се компания на тавана в кооперацията им да играят карти и табла, пиели само безалкохолни и сокове, твърди баба Недялка. На 18-и срещу 19 септември пак отишли на тавана, за да отпразнуват завръщането му. Тогава били 6-има души и се почерпили с половин бутилка текила.

"Момчил беше идеалният син и внук. Родителите му го възпитаха добре. Никога досега не е изчезвал. Винаги се обаждаше къде е и с кого", казва пенсионерката. 

По думите ѝ по време на издирването му някаква жена се обадила, че го е видяла с момиче. Информацията обаче така и не се потвърдила. Не е ясно и дали от Бунарджика Момчил се е прибрал пеша. 

"Не можех да мигна нощем. При всяко минаване на кола скачах. Оставях външната врата отворена с надеждата, че Момчил ще се прибере", плаче баба Недялка. 

Намериха го на 16-ия ден

Цели 16 дни семейството живееше с надеждата, че Момчил е жив. Братът Явор облепи целия град с обяви със снимката на Момчил. Той последен се е чул с него на 18-и срещу 19 септември в 1,30 ч. Тогава студентът му е казал, че е пред дома си, но няма ключ. Явор му е поръчал да го изчака двайсетина минути, докато си дойде, тъй като изпраща приятелката си на гарата.

При завръщането си обаче не открил брат си. Явор си помислил, че си е легнал в стаята си или е отишъл при приятел. На следващия ден обаче близките се паникьосали и подали сигнал в полицията, след като телефонът на Момчил бил изключен.

Източник: в. "24 часа"


Още по темата: общо новини по темата: 21
17.12.2015 »
31.10.2015 »
23.10.2015 »
08.10.2015 »
07.10.2015 »
06.10.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
А дали ако наистина е паднал от 30 метра само краката ще са счупени?!
+1
 
 
Първо, най-дълбоките ми съболезнования към близките на момчето. Моята версия, в която съм вътрешно сигурно е следната: Момчето е било фен на живота и на разходките, преди 2 дни се прибира от Щатите с 7 часа разлика и 4 месеца в работен цикъл, /на мен ми трябваше месец за да вляза в коловоза, първата седмица си в голяма еуфория и трудно заспиваш преди 4-5 сутринта/, та след като е разбрал, че няма да може да се прибере веднага, е решил да се разходи и да се разтъжи с града от другото тепе. Аз лично в период от 2-3 месеца всеки уикенд бях в малките часове по тепетата и в това няма нищо странно, даже веднъж почти не паднах от 20 м на телевизионната кула... Момчето е било в еуфория, не го е свъртало на едно място и е решило да се качи на тепето, в самия момент на падането е изгубил концентрация и е паднал. В моите вени тече същата свободна кръв и като знам еуфорията след щатите се подрежда картината. Лека му пръст на момчето, много жалко наистина, почивай в мир!
+8
 
 
Съболезнования на близките! Такава загуба не се прежалва! За съжаление, като знам какви професионалисти работят в милицията, те последни ще разберат какво се е случило. Претърсвали с кучета тепетата, но точно това не са. Защо??!!! Първото, което ми идва на ум е, защо не са направили справка с мобилния оператор, на територията на коя клетка е бил засечен гсм-а за последно? И т.н. ...
с .. . с. с.с .с с. с.с
+7
 
 
ох мале. свършете си работата бе хора. Бог да го прости момчето :-(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: