Ексклузивно: Млад бизнесмен е арестуван в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:11 / 09.10.2020
33009
Млад предприемач задържаха служители на икономическа полиция в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мъжът, който има 2 фирми за онлайн продажби, генерирал печалби, но не внасял данъци в хазната. Служители на отдел "Икономическа полиция“ са извършили щателна проверка на две дружества, регистрирани от 28-годишен пловдивчанин.

Чрез онлайн платформа младият предприемач продавал GPS системи, а пратките до купувачите изпращал чрез куриерска фирма. В хода на проверка е установено, че само за периода 2018-2019 година дружествата са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в размер на близо 900 000 лв.

Проверени са два адреса на територията на квартал "Коматево", а в помещение, обособено като гаражна клетка, се осъществявала нерегламентираната сервизно-ремонтна дейност на продаваните навигационни системи. От адресите са иззети компютърни конфигурации и мобилни устройства, спомогнали за осъществяването на престъпната дейност.

В гаража са открити множество електронни компоненти и резервни части за навигационни системи. Разпитани са свидетели - служители във фирмите и собственик на ползваната куриерска фирма, които са разпознали мъжа и са посочили, че именно той ги е ангажирал с бизнеса си. Младият мъж е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа, а работата по документиране на случая ще продължи с повдигане на обвинение.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
09.10.2020 Арестуваният пловдивски предприемач заплашен със затвор!
09.10.2020 Първи кадри от гаража на арестувания в Пловдив бизнесмен!
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).