Екипи на НАП проверяват касовите апарати на търговците в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:54 / 03.04.2012
2391
299 търговски обекта в Пловдив провери НАП в първия ден след изтичане на крайния срок за осигуряване на дистанционна връзка с приходната агенция. Всички проверени са изрядни и оборотите им вече се наблюдават дистанционно от Националната агенция за приходите.

10 екипа на НАП Пловдив влезнаха днес за проверка в търговски центрове, борси, складове на едро. Големите магазини, тези от рисковите браншове и бензиностанциите ще бъдат приоритетно посетени в първата седмица от акцията на НАП. Ако бъде засечен касов апарат, който се използва, а не е свързан с единната електронна система на агенцията, обектът ще бъде затворен, докато не изпълни нормативното изискване. По време на днешните проверки са забелязани единични случаи на самозатворили се обекти, най-вероятно, защото все още не отговарят на Наредбата.

НАП Пловдив напомня, че на санкция подлежи и лице, което има регистрирани няколко фискални устройства, но само някои от тях, а не всички са свързани с администрацията. Общо 601 търговски обекта в цяла южна България провери НАП Пловдив днес по Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Освен 299-те в Пловдив, са проверени още 118 в Стара Загора, 113 в Хасково, 44 в Кърджали и 27 в Смолян.

Средно по 750 търговци от област Пловдив свързваха касовите си апарати на ден в последните 5 дни преди изтичане на срока.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).