Екатерина и Стефан, които заклаха Поли, се замесиха в абсурдна кражба

Автор: Георги Василев
Коментари (2)
09:40 / 24.10.2019
47863
38-годишната Екатерина Андреева, обвинена в умишленото убийство на 63-годишния Поли Стефанов, което разтресе Пловдив на 27 декември м.г., ще лежи в затвора и заради абсурдна кражба, научи Plovdiv24.bg. Криминалната историята ни връща шест месеца преди убийството – замесени в обира са закланият Поли и синът на Екатерина - 21-годишният Стефан Стефанов, който също е подсъдим за кървавото зверство.

През юни 2018 г. Поли започнал да работи като заварчик във фирма "И.П.И. 7961" ЕООД, която държала под наем складова база до бившия "Домостроителен комбинат".

В средата на юли мъжът помолил работодателя си да му позволи да живее в едно от помещенията на склада, тъй като плащал наем и пътни – та не му стигали парите. След като получил разрешение, той започнал да живее в склада. Няколко дни по-късно към него се присъединила и Екатерина.

В края на всяка седмица те били посещавани от сина на Екатерина - Стефан. През почивните дни тримата бездействали в складовата база и употребявали големи количества алкохол. Всяка неделя вечер момчето се прибирало при баща си в село Катуница.

Заплатата на Поли не стигала, тъй като двамата с жена му ежедневно пиели алкохол и харчели всичко предимно за пиене.

На 15 август те останали без никакви пари. Този ден не бил работен и в склада били само двамата с Екатерина. Помещенията в складовата база били както винаги отключени. Жената предложила на Поли да откраднат каквото могат от складовите помещения, да го продадат и с парите да си купят храна и алкохол.

Той се съгласил - от различни помещения в складовата база двамата взели професионална фреш-машипа, кафемашина, 50 кафе-капсули, мастилено-струен принтер, климатик, вакуумен блендер, две шкафчета с чекмеджета и два комплекта работно облекло - яке и гащеризон. Всичко това натоварили на служебния бус "Мерцедес“, който бил с ключове на таблото.

Поли запалил камиона и двамата потеглил към село Катуница. Там видели Стефан на улицата. Спрели до него и Поли го попитал дали може да остави в дома му откраднатите вещи. Обяснил че не са му платили заплата и той взел вещите, за да ги продава.

Младежът отказал да съдейства на майка си и нейния приятел. Тогава двамата отишли с буса под моста на река Чепеларска и разтоварили там откраднатите вещи. Взели Стефан, върнали в Пловдив, оставили камиона на мястото му и след хванали автобуса до Катуница. Отишли под моста, купили си алкохол и започнали да пият.

Междувременно Екатерина се обадила по телефона на бившия си мъж и му казала, че има неща за продаване, които разтоварили под моста. Той отказал да ѝ съдейства и затворил.

Около 16.30 часа на същия ден, материално отговорното лице на фирмата отишла в складовата база и установила извършената кражба. Веднага заподозряла извършителите. Отишла в Катуница и намерила къде живее бившият мъж на Екатерина, но той заявил, че не знае нищо по случая.

На следващия ден бившият минал покрай моста и видял там Поли, Екатерина и Стефан, да спят на поляната. Той ги събудил и започнал да им се кара, като им обяснявал, че ги търсят за извършена кражба. Тогава Поли го завел до едни храсти и му показал крадените вещи.

Бившият мъж на Екатерина взел част от тях и ги натоварил в служебния си автомобил. След това ги откарал в склада на фирмата. Шефката на дружеството му казала, че има още. Екссъпругът се върнал в Катуница и се обадил на сина си. Той го ориентирал къде точно се намират останалите неща. Мъжът отишъл на посоченото място, взел още вещи и ги занесъл в дома си. След това се обадил на шефката на дружеството и казал, че всичко е в дома му и тя може да дойде и да си ги вземе. На следващия ден тя отишла в дома му и взела останалите откраднати предмети.

След като Поли беше убит на 28 декември 2018 г., Екатерина и Стефан бяха арестувани. Срещу двамата е образувано досъдебно наказателно производство - на всеки един от тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Оттогава те са в следствения арест.

Подсъдимата Екатерина признала изцяло вината си и фактите, описани от прокуратурата по повод кражбата – затова присъдата ѝ била намалена с 1/3 – общо 2 години зад решеките на сливенския затвор, която ще трябва да бъде изтърпяна при първоначален "строг“ режим. Освен това тя ще трябва да заплати и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред окръжния съд. Предстои прокуратурата да внесе обвинителен акт за убийството на Поли Стефанов, обвиняеми за които са Екатерина и синът ѝ Стефан. След това ще започне и съдебният процес по това дело.

Виж коментарите (2)

Още по темата (23):
10.08.2021 Екатерина Андреева ще лежи 18 години в затвора!
06.04.2021 Съдът оставя в затвора майка и син за жестоко убийство
11.03.2021 Адвокатка опита да оправдае жестоко убийство в Пловдив със синовна
обич
18.11.2020 Обявиха присъдите за бруталното убийство в Пловдив
18.11.2020 Екатерина Андреева: Сама извърших убийството на улица "Родопи"
12.08.2020 Пътуване в чужбина спъна дело за кърваво убийство в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).