Единствената жена премиер на България представя мемоарната си книга в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:31 / 10.10.2017
3856
Единствената жена премиер на България Ренета Инджова ще представи в Пловдив мемоарната си книга "Philadelphia Regalis: корени и цвят". Заглавието се състои наполовина от латинското название на билката ралица и наполовина от името на американския град Филаделфия, където живее главната героиня на книгата.

Ренета Инджова разказва стогодишната история на своя род, тръгнал от арменски бежанци, а свързващата нишка е дъщеря й Ралица (1978-2014). Авторката казва за книгата: "В движението от корените към цветовете му и обратно, сред съдби, събития и животи в повторение търсех да открия генетичния код на една стогодишна семейна идилия. Нейния идеал посвещавам на моя (на)род."

Представянето на "Philadelphia Regalis: корени и цвят" ще бъде на 26 октомври от 18.30 ч. в Балабановата къща. За книгата ще говори д-р Ахавни Кеворкян.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).