Един от задържаните иманяри с трогателна изповед пред съда

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
16:36 / 05.12.2019
5502
Окръжният съд в Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо задържаните иманяри Стоян Мирков и Георги Караделиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg от съдебната зала. Спрямо двамата са повдигнати обвинения за предлагане, придобиване и отчуждаване на културни ценности, които не са били регистрирани.

Малко преди съдът да се оттегли на тайно съвещание, Караделиев изнесе трогателна реч пред магистратите:

"Няма да бягам от тази отговорност, каквото е станало – станало. Искам да кажа, че аз много съм дарявал на Националния исторически музей! Първата мраморна римска статуя съм я намерил аз и доброволно съм я предал – за хората. Стойността на това, с което бях хванат не е дори 1% от стойността на това, което съм дарил. Ще ви кажа защо няма да се укрия – аз имам две деца и те са тинейджъри, в много трудна възраст. Много пъти съм ги водил в музея, за да им покажа какво съм дал аз. Искам лично да им обясня защо сега съм арестант с белезници и защо съм тикнат в ареста, а не да научават от медиите“, бяха думите на Караделиев пред съда.

Въпреки това магистратите оставиха и двамата в ареста, тъй като срещу тях са повдигнати обвинения за престъпления, които се наказват с лишаване от свобода.

Съдът прецени, че макар делото да се намира в начална фаза на разследване, са налице достатъчно доказателства, които сочат обосновано предположение, че двамата обвиняеми са причастен към престъпните посегателства, за които са им повдигнати обвинения. Освен това, с оглед високата степен на обществена опасност на деянията, съществува опасност всеки от двамата обвиняеми да извърши престъпление.

Според магистратите, при мярка, различна от "задържане под стража“, Караделиев може да се укрие, тъй като е напускал страната 30 пъти от началото на годината.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
12.12.2019 Измениха мерките на задържаните в Пловдив иманяри
05.12.2019 Много известен адвокат защитава двамата арестувани от МВР Пловдив
03.12.2019 Голям удар на пловдивската полиция с антични ценности!
Още новини от Новини от Пловдив:
Спират движението по 3 улици и променят маршрутите на 7 линии
Земетресение на 7 км от Пловдив
Вижте с какво пристигна на бала си в Пловдив дъщерята на транспор...
Потресаващи кадри от пристигането на три абитуриентки пред Новоте...
В Пловдив попитаха банкера Хампарцумян има ли имотен балон и какв...
Хубави абитуриенти обраха точките пред най-високия хотел в Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).