EVN следи с повишено внимание ситуацията, ето обстановката в областта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:47 / 26.02.2018
6810
"Електроразпределение Юг" (част от EVN България) следи с повишено внимание ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България с оглед на усложнената метеорологична обстановка. До момента ситуацията с електрозахранването остава нормална при зимни условия. За някои селища са регистрирани повреди вследствие на обилния снеговалеж и снегонавявания. При всички аварии се реагира своевременно от дежурните екипи по места.

"Електроразпределение Юг" остава в готовност за реакция при по-нататъшно усложнение на обстановката. В дружеството денонощно функционират два специализирани диспечерски центъра за управление на електроразпределителната мрежа. Всички аварийни екипи са в готовност да реагират при зимни условия - доставени са по места техника, инструменти и материали, както и специализирана механизация - високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, вкл. и АТВ за труднодостъпните райони.

Актуалната обстановка в област Пловдив

Към момента всички пътища в област Пловдив са проходими при зимни условия. По-голяма част от пътищата в 18-те общини са почистени, а машините за снегопочистване продължават да ги обработват, поради непрестанния снеговалеж. На дежурните телефони са подадени няколко сигнала за непочистени малки улици, към които кметовете по места своевременно са насочили снегопочистващата техника. 

Затворен е проходът Троян-Кърнаре. Няма населени места без електрозахранване и водоподаване. Пътищата са проходими при зимни условия, но поради продължаващия снеговалеж се препоръчва да не се тръгва на път, ако не е наложително, за да не се стига до затруднения. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (332):
30.05.2018 Уволниха шефа на спорта и още петима от БНТ!
03.05.2018 Експерт: Някой иска да накара българите да купят 3 млн. вериги за сняг
25.04.2018 EVN съветва да минем към месечен отчет на парното
17.04.2018 EVN обявява край на отоплителен сезон 2017/18 г. в Пловдив
26.03.2018 Градушка удари Родопите
26.03.2018 80% от кайсиите в Пловдивско измръзнаха, стопани треперят за черешите
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).