ЕГ "Пловдив" пак остана без директор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
16:20 / 22.01.2014
12320
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Пловдив":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За пореден път пропадна конкурсът за избор на директор на Езикова гимназия "Пловдив". След последния проведен няма излъчен победител. Това съобщиха днес от РИО-Пловдив след края на проведените общо 9 конкурса за нови директори в Пловдив и областта.

На надпреварата са се явили общо 7 кандидати, включително и досегашният директор Пенка Стайкова, която заемаше поста до провеждане на конкурса. Другите кандидати, допуснати до теста, са Петър Нейчев, Димитрийка Стоянова, Орлин Ангелов и Цвета Савова. Нито един от тях не е събрал минималния брой точки за класирането, което по изискване на МОМН е 112 точки или три четвърти от общия брой 150 точки. Очаква се до няколко месеца от министерството отново да обявят нов конкурс за смятаното за на най-елитно пловдивско училище.

Паралелно стана ясно, че по другите конкурси за училищни директори има избрани победители. Най-много кандидати - 18 са се явили за директор на ОУ "Неофит Рилски" в Ягодово - там е предпочетена Анна Иванова. 15 са били кандидатите за ОУ "Гео Милев" в Пловдив, където нов директор ще бъде Анелия Кирова. До момента тя заемаше пост като директор на дом "Рада Киркович", който предстои да бъде закрит до месец.

Другите избрани след конкурс директори са за СОУ "П.Р. Славейков" в Кричим - Теодора Кирякова, в село Маноле - ОУ "Васил Левски" Пенка Запрянова. В Първомай директор на НУ "Христо Ботев" ще е Радослава Ставрева, в Калековец ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" ще се ръководи от Диян Бухчиев. В Пловдив нови са Екатерина Делинова за ОУ "П.Славейков" и ОУ "Васил Левски" Гергана Витева.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).