ЕГ "Иван Вазов" потъна в скръб заради легендарната директорка Мариана Димитрова

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
15:27 / 04.10.2017
26376
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За нея нямаше невъзможни неща, тя проправи път, който ние сме длъжни да следваме. Така пред Plovdiv24.bg заместник-директорът на ЕГ "Иван Вазов" Илко Василев си спомни за Мариана Димитрова, дългогодишната директорка на гимназията, която почина в понеделник през нощта. "Каквото и да кажа за нея, би било малко спрямо онова, което тя наистина е в нашите сърца. Няма точни думи, с които може да се измери това, което постигна в последния четвърт век. За нея нямаше невъзможни неща. Трудно се говори за човек като нея - водач и визионер, умеещ да ни вдъхнови и поведе. Тя проправи път, който ние сме длъжни да следваме", сподели още Василев.

Днес в гимназията ученици се редяха на опашка, за да пишат в траурната книга. Оформен бе кът във фоайето на учебното заведение, където бе поставен портрет на Димитрова. Всичко е отрупано с цветя. "Ще ни липсвате много! Помним първия учебен ден с вас, вярваме, че ще сте с нас и на последния звънец!", пишат учениците от 12-и "А" клас". 

"Името ви ще остане завинаги помнено! Вие променихте гимназията и тласнахте в просперираща посока поколения пловдивчани", гласи текстът на други зрелостници. 

"Скърбим за г-жа Димитрова - най-добрия и най-честния директор", написа Христина Велкова от 10 "З" клас. 

Димитрова беше явление в пловдивското образование. Тя реформира бившата Руска гимназия и я превърна в една от най-желаните. Коварната болест я сполетя през 2014 г. След тежки интервенции и химиотерапии директорката се появи на първия учебен ден на 15 септември 2015 г. и със словото си просълзи дипломати и родители. Опелото ще е от 11 часа тази събота в храма на централни гробища в Пловдив.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).