Дядо Николай със странен коментар за посещението на папата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
12:33 / 07.05.2019
18742
Пловдивският митрополит Николай коментира остро посещението на римския папа Франциск в България. В словото си пред християните в църквата "Свети Георги“ в Пловдив той определи това посещение като политически акт, "който цели да се обединят всички църкви около Рим и когато дойде Антихристът, папата да го посрещне“. Според владиката Българската православна църква няма как да подкрепи това по религиозна линия.

"Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни принуди за общо богослужение с него“, каза митрополит Николай. "Никой не желае разделението, всички ние искаме християнските църкви да се обединят. Но ония държавници и политици, които искат да осъществят това обединение, целят точно обратното“, добави митрополитът.

"Нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината“, коментира още владиката.

Според него посещението на римския папа Франциск е било подготвяно отдавна и е започнало с медийна кампания срещу Българската православна църква.

"Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият Синод реши и не реши. Тази кампания бе подготвена, за да дойде папата и да бъде обявен за Свети отец, живеещ в нищета и бедност“, коментира още пловдивският владика.

Според него замисълът на всичко това е да се обединят всички религии около папата, та като дойде Антихриста папата да го посрещне, а чрез него и всички, които са с него. "Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното робство. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил роб по време на робството? Той беше свободен, защото бе православен.“, каза още пловдивският митрополит Николай.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (31)

Още по темата (33):
04.07.2022 Папа Франциск: Няма да се оттегля
08.05.2019 Бойко Борисов се ядоса: Спрете да търсите кусури на папата, бъдете
по-добри!
07.05.2019 Папата към Борисов: Продължавайте да изграждате мир, сейте добро
06.05.2019 Много емоционално изпълнение на "Една българска роза" наелектризира Раковски и папата
06.05.2019 В Пловдив министър-председателят коментира посещението на папата
06.05.2019 14 000 приветстваха папата в Раковски
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).