Дядо Николай, Зико и Гергов рамо до рамо в Пловдив, митрополитът гневен!

Автор: Васил Динев
Коментари (5)
10:30 / 01.09.2020
9529
Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай положи основния камък за изграждането на параклис в чест на Светите архангели в двора на новата сграда на Пловдивската света митрополия на ул. "Княз Церетелев“ № 27 в Стария град, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Сградата зад нас е построена преди 240 години за училище на децата на православните християни в Пловдив. В онази епоха тя се превръща в първостепенен духовен и просветен център на православната църква. Това е най-внушителното здание на най-видимата точка в града.

Тази сграда е замислена да бъде знак и е знак! Преминала е през много перипетии - отчуждавана, национализирана, разрушавана и отново построявана. След толкова години тя отново ще бъде символ за православните християни в града. Тук е имало древен храм, посветен на Светите архангели. Това е грях и той рано или късно трябваше да бъде поправен. Не сме предполагали обаче, че това може да стане по толкова красив начин.

По волята на дарителя господин Гергов и семейството му вътре е определено място за малък храм и той ще бъде наречен по името на Светите архангели. Духовното средище ще получи своя духовен център. На този градеж вече се пречи от лица, които преследват една точно определена цел.

Такива лица ще вкарат Общината и държавата във всички възможни съдебни процедури, за да се пречи всячески на църквата. Божието ще бъде отдадено Богу, ние ще построим този храм, защото това е кауза, по-голяма от нас! Похвалявам господин Гергов и семейството му, благодаря на кмета, който даде обет, че лично ще изведе догоре първия камък и удържа на думата си, благодаря и на министър Банов!", каза в словото си митрополит Николай.

Повече от официалната церемония гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (39):
12.09.2023 Пловдивчанин: Търси се премиер, който да даде 43 милиона за Дупката до "Понеделник пазара"
11.09.2023 Бизнесмен нарече шефа на НИНКН и съпругата му организирана престъпна група
01.10.2022 Зико: Хората от НИНКН живеят в друго измерение
29.09.2022 Има един терен в центъра на Пловдив - една воняща и смърдяща дупка
29.03.2022 Новият православен храм на върха на Трихълмието пред завършване
18.02.2022 Хотел, бизнес център и жилищни сгради в дупката до Тунела
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).