Дядо Николай: Политиците дават пари за фолк певици, а за църквата не

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
16:52 / 15.08.2014
3390
Камбанарията, която има историческо значение и е построена и посветена на освободителите от турско робство, през последните години беше в окаяно състояние. Но неведомите спасителни пътища Господни, защото Господ иска спасението на всички човеци и намира път и начин да се докосне до всяко едно сърце, се е докоснал до сърцето на Иван Михайлов. 

С тези думи Пловдивският митрополит Николай благодари на дарителя, който предостави средства за реконструкцията на камбанарията в пловдивския храм "Успение Богородично".

"Защото у нашата окаяна държава има държавници, които иначе имат пари да дадат самолети на футболисти, и на фолк певици, и на кого ли не, нямат средства да дадат за българския народ да живее в светлината на божествената благодат. Но ето че и сред този народ Бог е помислил да има добри люде, които щедро да даряват. Десницата, която дарява, не остарява", заяви дядо Николай.

"Има такива хора, които правят планове и стратегии за утрешния ден - какво да построим, какво да направим, как да устроим живота си по-добре. Но според съвременните критерии за добър живот и въпреки че постигат всичко, чувстват в душата си, че има нещо много важно, което са пропуснали. И имат в душите си голяма празнота. Оня безумният богаташ си легнал вечерта доволен и Господ отишъл да му вземе душата, като го запитал: "Е, сега на кого ще оставиш всичко това?". Защото и цял свят да придобие човек, всички богатства на света, ако погребе душата си, нищо няма полза", поучава владиката след празничната литургия.

Да се поклонят на Божията майка в пловдивския храм се стекоха хиляди миряни.



Източник: БЛИЦ

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).