Дядо Коледа раздаде подаръци на децата в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:12 / 17.12.2015
2412
Дядо Коледа донесе подаръци на малчуганите в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" днес. Белобрадият старец и Снежанка зарадваха с лакомства и изненади малките пациенти, а децата от СОУ "Паисий Хилендарски" изнесоха празнична програма със стихове, песни и кратка сценка.

Гости на тържеството бяха проф. д-р Карен Джамбазов - изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги" и проф. д-р Жанет Грудева - заместник-директор по диагностична и лечебна дейност в База 1 на лечебното заведение.

Празникът бе открит от доц. д-р Нарцис Калева-Ходжева, която представи накратко дейността на клиниката и осемте й звена. Тя уточни, че до 15 декември тази година са били хоспитализирани общо 3 513 пациента на възраст от 0 до 18 години от всички области на Южна България. 

"В клиниката работят 30 лекари, 55 медицински сестри, 25 санитари и 7 други специалисти. Това е най-голямата болнична структура за лечение на деца и единствената с трето ниво на компетентност по всички педиатрични специалности в Южна България", допълни доц. Калева-Ходжева.

По време на тържеството началникът на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания проф. д-р Иван Иванов връчи грамоти на 14 дарители, подпомогнали дейността на звеното и върнали усмивките на малките пациенти. 

Сред тях са: Мая Томова, Йоана Томова, Женя Садъчева, Владислав Ботев, дарили консумативи и техника на клиниката; Анна Барбудева, Гинка Ванчева, Георги Иванов, Цветан Няголов, подпомогнали финансово дейността на звеното; Ангелина Маркова - осигурила обновяването на една от стаите; Пламен Пеев, Веселин Павлов, Радослав Бакалов, Тодор Мечков и Ротаракт Пловдив - Филипопол, дарили играчки на малките пациенти.

Проф. Иванов изказа своята благодарност и към кампанията "Българската Коледа", акция "Жълти стотинки" и "POLINEROOOCK fest", ръководствата на УМБАЛ "Свети Георги" и Медицински университет - Пловдив, които също са оказали незаменима помощ на клиниката.

Важна част от празника бе и тържественото представяне на резултатите от конкурса за лого на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания. Предложенията на всички участници са били разгледани от жури, съставено от лекари и специалист по графичен дизайн. 

Логата, класирали се на първите три места, получиха парични награди от 300, 200 и 100 лева, осигурени от спонсори. Конкурсът бе спечелен от Енгин Щерев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (202):
23.11.2016 Коледен базар отново ще радва пловдивчани - вижте къде
12.03.2016 Премахнаха ледената пързалка от Центъра
01.03.2016 Ледената пързалка прокапа, водата стигна до ул. "Иван Вазов"
13.01.2016 Приключи кампанията "Деца помагат на деца" в "Южен"
13.01.2016 Пловдивчанин пострада след обстрел от римски свещи
11.01.2016 Започна демонтажът на коледната украса по Главната
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).