Двудневен общоградски празник за Деня на детето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:21 / 25.05.2010
2681
Цели два дни ще продължи Първият общоградски детски фестивал „Аплодисменти" по случай Празника на детето 1 юни в Пловдив. За него са подготвени много изненади. На 31 май (понеделник) и 1 юни (вторник) на откритата сцена на площад „Централен" ще се изявят над 600 малчугани от детските градини, общински и частни художествени школи.

Фестивалът е организиран от община Пловдив, под патронажа на кмета Славчо Атанасов. Осъществен е благодарение на усилията на Дирекция „Децата, младежта и спорта", отдел „Деца и младежки дейности" и Дирекция „Култура", отдел „Непрофесионално творчество и състави". Инициатори на събитието са творческият тандем Лили Бързева и Никола Шопов. Идеята е да се даде възможност за изява на всички талантливи деца в града на едно място.

За първи път над Пловдив ще се изсипе вълшебен „Дъжд от щастие" от огромен въздушен балон, висок 25 метра. Толкова е висока например сградата на бившия Партиен дом. Приятелите от клуб „Адреналин" ще издигнат балона над площад „Централен" и ще разпръснат отгоре жизнерадостни детски рисунки-послание от малките жители на Пловдив, че това е град на щастливите деца.

Освен изявите на сцената, ще има безплатни творчески работилници, където децата могат да придобият редица умения и да открият скрити дарби. Родителите пък ще могат да направят избор за подходящи извънкласни занимания на децата си като тестват интереса им и условията на представените школи. Под шатрите децата ще могат да направят първи стъпки в обучението по английски език, рисуване, балет, актьорско майсторство и фотография. Много полезни ще бъдат и работилниците по бойни изкуства и лична самоотбрана, както и за безопасно пътуване в автомобил. В специално инсталирана лека кола децата ще могат да се учат сами как да слагат предпазни колани и какви са правилата на пътя.

Програмата включва концерт на деца от 30 детски градини, колективите на Общински детски комплекс, изпълнителите към отдел „Непрофесионално творчество и състави", изненадите от Съюза на пловдивските читалища, както много частни школи и училища.

Незаписаните в програмата деца ще могат да се включат в минутите „Микрофонът е Ваш" на място през двата фестивални дни.

На 1 юни за всички деца ще бъде подготвена най-дългата 18-метрова торта, ще има и пица с диаметър над 2 метра. За децата има осигурени много лакомства, сокове, захарни петлета, балони, играчки, дрехи и сувенири. На сцената на фестивал „Аплодисменти" ще се разиграват множество игри с награди за публиката. Организирана е и томбола за всички деца за чудесни електронни автомобили и хеликоптери.

Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
02.06.2010 Детски празник срещу насилието се проведе в Садово
02.06.2010 Детският празник на ВМРО – НИЕ се състоя въпреки дъжда
01.06.2010 Деца играха в парк "Каменица" за празника на детето
01.06.2010 Децата от ЦДГ "Каменица" ще дублират 1 юни
01.06.2010 Предприемачи ГЕРБ подариха играчки на детски заведения
01.06.2010 С градинско парти отбелязаха 1 юни в ЦДГ "Чучулига"
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).