Доживотен затвор за Красимира, убила приятеля си! Било е страшно!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
13:32 / 31.03.2023
166827
Красимира Лалева получи днес изключително тежка присъда за убийството на приятеля си Божан Иванов в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 37-годишната пловдивчанка направи изявление в съдебната зала за първи път от началото на процеса.

"Признавам се за виновна! Искрено съжалявам! Господ ми е свидетел, че не съм искала да става така. Желая минимално наказание. Все още ми е доста болезнено да говоря по тази тема. Отношенията ми с Божан не бяха добри. Той ме заплашваше и издевателстваше над мен. Беше съвкупно посегателство - вербално и словесно", заяви Красимира Лалева.

Тя бе призната за виновна в това, че на 21.10.2021 г. в Пловдив умишлено е умъртвила Божан Иванов, на 28 г., като убийството е извършено с особена жестокост. В пледоарията си прокурорът обяви ужасяващи факти от престъплението.

Той се позова на експертизата, според която Красимира е нанесла 4 удара по главата на Иванов с 2,5-килограмова метална гира. Докато той агонизирал, жената започнала да го души, притискайки с ръка устата и носа му, а след това и врата. В резултат на това обвиняемата счупва подезичната кост на жертвата си. С това обаче престъплението не приключило. Лалева искала да се убеди, че смъртта е настъпила и затова увила с найлонова торба главата на своя приятел. Завлякла тялото в банята, където го поляла с масло и го запалила. Впоследствие потушила огъня, тъй като съседи започнали да звънят на вратата на жилището заради появилия се дим и остра миризма.

"Народът е казал: Криво дърво го изправя само брадвата", заяви по време на пледоарията си адвокатът на близките на починалия. Той поиска от съда да наложи наказание доживотен затвор за Красимира Лалева.

В крайна сметка тя получи точно това - доживотен затвор. Това е втората по тежест възможна присъда в страната ни, като най-тежката е доживотен затвор без право на помилване.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (7):
26.09.2023 Убийцата от Кючука: Не съм натрапчиво набожна, аз съм вярваща жена
30.01.2023 Красимира, която умъртви Божан с метална гира, си призна всичко
12.01.2023 И манастирът не й помогна: Красимира е жената, убила приятеля си с метална
гира
16.11.2022 Убийството в Пловдив: Младата жена живяла в манастир. Подозирала, че има друга, убила приятеля си с метална гира
26.10.2021 Оставиха в ареста пловдивчанката, задържана за убийството на 28-годишния си приятел
25.10.2021 Първа официална информация от МВР за пазеното в тайна убийство в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).