Доволен дядо дал 20 стотинки за кафе на омбудсмана, той още ги пази в кутийка

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:05 / 26.09.2021
4518
Своеобразен отчет на дейността си направи в интервю за Plovdiv24.bg общественият посредник на Пловдив Борислав Стаматов. Вече 5 години и половина той е временно изпълняващ длъжността.

"Хората търсят институцията и дори, когато проблемът не е разрешим или искането е необичайно и неосъществимо, ние имаме времето и търпението този човек да разговаряме с него достатъчно дълго време, за да го убедим, че това, което иска, няма да стане. Администрацията по принцип няма толкова време да отдели на един човек, който има някакво по-странно изискване" - обясни Стаматов.

Най-многобройните сигнали са в ресор "Устройство на територията и незаконно строителство". Стаматов припомни, че преди време е предложил в Пловдив да се направи строителна полиция, която паралелно с другите институции, компетентни за незаконното строителство, а в същото време да е облечена със съответните правомощия, да осъществява контрол. Идеята обаче не срещнала подкрепа.

Омбудсманът обяснява защо изнасянето на кухнята на балкона и остъкляването на балкона е незаконно, както и какво предприема, когато постъпи подобен сигнал. 

"Преди 4 години имаше случай на един симпатичен дядо. Беше вадил нож в районната администрация. Нещо го бяха ядосали, не му обърнали внимание, бяха извикали полиция, бяха го арестували и беше лежал един два дни в ареста... И идва при нас. За три-четири месеца достигнахме до информацията, която му трябваше. Предупредих го, ако има нож - да не го вади. Той беше добре настроен към нас. Накрая даже ми остави 20 стотинки за кафе, които стоят още там, в една кутийка. Защото беше благодарен за отношението и вниманието, което му обърнахме" - с този пример обясни защо хората търсят обществения посредник.

Работата по време на локдауна не е намаляла, увери той. Разказва и няколко конкретни случая, по които екипът е работил или работи в момента. 

Коментира се също  какви промени, касаещи институцията обществен посредник, е необходимо да се предприемат. 

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).