Допълнителни експертизи нищят арменската вендета в "Кършияка"

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
12:45 / 25.09.2020
5603
Допълнителни експертизи продължават да нищят делото срещу арменеца-стрелец Сергей Харутюнян. Той по всякакъв начин опитва да докаже невинността си, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Срещу Сергей са повдигнати обвинения за това, че на 29 юли 2018 година в Пловдив е направил опит умишлено да умъртви охранителя Атанас Карастойков.

До драматичната развръзка се стигна след скандал пред клуб "Мегами". По данни на прокуратурата, тогава охранителите на заведението, сред които бил пострадалият Атанас Карастойков, не допуснали групата арменци вътре като ги накарали да преместят колата си. Стигнало се до спречкване, при което челюстта на Артур (един от арменците) била счупена. Последвало телефонно изнудване и вендета - на 29 юли 2018г., Сергей се маскирал и причакал Атанас пред дома му в "Кършияка“. Щом Атанас слязъл от колата си, Сергей се затичал към него и започнал да стреля с полуавтоматичен пистолет, като два пъти го улучил в бедрата.

Днес по време на заседанието бе представена  съдебно-медицинска експертиза, която установява, че Харутюнян е имал травми на едната ръка и коленете от инкриминирания период. Според вещото лице, твърде вероятно е те да са причени от огнестрелно оръжие. 

Подсъдимият твърди, че не е имал рани с посочената от експертите дължина. Въпреки това магистратите приеха експертизата. По-късно днес от София се очаква да пристигне още една експертиза. 

Показанията по време на разследването на двама свидетели бяха приети, тъй като те не могат да бъдат открити. Още един свидетел по делото трябва да бъде разпитан чрез конферентна връзка с Армения.

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
18.05.2023 Страховити подробности за тежкия скандал пред дискотека в Пловдив
01.02.2022 Бившият ММА шампион, стрелял по охранител в Пловдив, ще лежи 6 години в
затвора
21.07.2021 Арменецът-стрелец от "Кършияка" ще лежи 6 години в затвора
29.06.2020 Ключов свидетел потвърди алибито на арменецa-стрелец
27.05.2020 Арменецът-стрелец от Пловдив твърди, че не познава жертвата си
02.03.2020 Арменецът-стрелец иска да докаже невинността си
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).