Докога всички тези тарикати в Пловдив ще се възползват от тази хитрост?

Автор: Васил Динев
Коментари (106)
08:35 / 13.12.2016
33668
Plovdiv24.bg дава трибуна на пловдивчанин, който споделя с аудиторията ни своето недоволство:

Здравейте, пиша Ви, защото наистина съм възмутен, ядосан и силно афектиран всеки път, когато шофирам и виждам "колеги" шофьори, които са смятат за големи тарикати и недосегаеми в нарушенията си! 

Сложих ги в кавички, защото за мен всички тези, които правят това, са псевдо шофьори! Какъв е проблемът, за който Ви пиша? Става въпрос не за едно или две кръстовища, но конкретно от едно имам снимка и реших да я споделя с Вас и да кажа колко ядосан съм от това всеки път, когато минавам от там.

Кръстовището е на улиците "Любен Каравелов" и булевард "Христо Ботев" на ъгъла при Денталния факултет на Медицинския университет. Когато слизаме по "Любен Каравелов" към булеварда, излизаме на светофари и платното е разделено за завиване наляво и надясно. 

Но там вечер става голямо задръстване, защото повечето хора завиват надясно към "Кючук Париж" или "Смирненски" например и за да не се налага да чакат много, повечето се престрояват в лявата лента и съответно завиват надясно, като там изрично има маркировка откъде и накъде може да се завива! 

На всичкото отгоре и на светофара също има знаци, които обозначават посоката на движение след тях. Само че на "колегите" им е по-лесно да си завият от лявата лента надясно, докато балъците като мен си чакат уставно в дясната лента, за да се включат в движението, когато им дойде редът. 

Е, питам аз, всички тези тарикати докога ще се възползват от тази хитрост, която е в разрез с всички правила за движение и докога органите на реда ще стоят безучастни? 

Може би докато стане поредното произшествие там и тогава да реагират, когато, да не дава Господ, може да е късно?! Прилагам и една снимка, която за жалост не се е получила толкова добре, но пък се вижда, че колата, която е на преден план в лявата лента, е с включен десен мигач и е ясно накъде иска да завие, но то да беше само този "колега", с мед да го намажеш! 

Силно се надявам по някакъв начин тази порочна практика да бъде спряна и заради това се обръщам към вашата редакция, защото смятам, че вие сте сайтът, който най-безпристрастно показва недостатъците, грешките и нарушенията на хората и институциите и се стараете да бъдете коректив!

Виж коментарите (106)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).