Добри новини за децата в Кючука

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:05 / 25.04.2016
8070
Читател на на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже за проблем с детската площадка в парк "Молдавия".

"От години аз и семейството ми следим рубриките Ви и винаги сте на точното място, поздравления за което. Поводът, по който Ви пиша, е следният - парк "Молдавия" в междублоковото пространство около ул. "Трети март" в квартал "Кючук Париж" е много спокоен и приятен, но детската площадка е в окаяно състояние, пързалката е стръмна и изпочупена, което е прави негодна за децата ни. 

Люлките са само за големи деца, а в началото не беше така, играчките с клатещите пружини са ръждясали и изпочупени, а гумената настилка на доста места липсва.

Моля Ви съдействайте ни по някакъв начин, за да изградят и в нашия парк хубаво и модерно съоръжение за децата ни. Нека и този парк се превърне в безопасно място за игри на нашите прекрасни дечица."

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Южен", който извърши проверка на място. 

"Наистина детските пързалки, които са описани в сигнала, са железни и по смисъла на Наредба № 1 от 2009 год. за безопасността на детските площадки не отговарят на изискванията за безопасност. 

Съгласно Наредбата всички съоръжения, които не отговарят на изискванията, трябва да бъдат премахнати. Ето защо аз ще предприема необходимите действия по премахване на тези пързалки. Държа да отбележа, че те са извън детската площадка", заяви Борислав Инчев.

Що се отнася до самата детска площадка, той поясни, че тя е дарена на община Пловдив от частна фирма с договор за дарение от 31.05.2011 година. Съгласно този договор в 5-годишен срок - т.е. до 31.05.2016 г., не е възможно да се правят промени, които могат да изменят общата визия на съоръженията. 

"Аз съм провел още декември миналата година специална среща с изпълнителния директор на дружеството, като съм поставил въпроса за поддържането на съоръженията. 

Към този момент обаче все още от тях нямаме поет ангажимент. Понеже детските съоръжения са специално изработени и са с фирмените знаци на дарителя, ремонтът или подмяната им е специфична. 

Вече съм изпратил запитване до производителя дали ще може да ги ремонтира или подмени, но едва когато получа отговор от него, тогава ще мога да дам и повече информация", разказа Инчев. 

Той обаче бе категоричен, че за да не чака до неопределено време отговор от дарителя, след изтичане на 5-годишния срок ще възложи изработването на нов проект, за да могат да бъдат подменени детските съоръжения.

"Към настоящия момент район "Южен" не разполага с действащ договор, въз основа на който да бъдат възложени дейности по ремонт, поставяне или монтаж на детски съоръжения. Едва след като приключат процедурите, ще мога и аз да пристъпя към възлагане и съответно ремонт или подмяна", поясни Инчев.


Виж коментарите (0)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).