Добра новина и приятна изненада за всички, решили да се оженят в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:20 / 21.10.2017
8268
Голям ремонт очаква Дома на младоженците в Пловдив, научи Plovdiv24. Добрата новина за читателите ни бе потвърдена и от директора на ОП "Радостни обреди" Румяна Толова.
Голямата зала очаква пълна промяна със средства, които общинското предприятие ще получи от бюджета на Пловдив.

"Младоженският дом не е сменял визията си от 60-те години на миналия век, когато е построен", разказа за читателите ни Толова. 

"Сградата е стара, а искаме да придобие модерен вид, искаме да е удобна, красива и функционална. Още е рано да се говори за точни проекти и визия, но се радвам и съм благодарна, че получих съдействие от кмета Иван Тотев за реализиране на този проект. Ще изчакаме да бъдат отпуснати средствата и започваме усърдна работа."

Все още подробен план за ремонта няма, но има идеи за това как ще изглежда. Най-общо ще бъде подменена дограмата и покривът, ще се се сменят настилките, ще бъде основно ремонтирана и залата за младоженци, която ще се сдобие и с интересна придобивка. 

"Това ще бъде изненадата и комплиментът към младоженците, избрали Пловдив за сключване на граждански брак. Искаме да им дадем не просто ритуал, а едно различно преживяване." , сподели Толова. 

Има и друга промяна - след ремонта администрацията на общинското предприятие ще освободи помещенията, които заемаше до момента в зала "Лотус", очакванията са там да се настанят експонати на Природонаучния музей. Така служителите, грижещи се за бракосъчетанията на влюбените, ще разположат офисите си в една част от бившата бирария "Розенхоф". Имотът е общински, но дълго време не успя да намери нов наемател и сега ще заживее нов живот на ново поприще. Очаква се средствата за ремонта да бъдат гласувани на Общинска сесия през следващата седмица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).