До полунощ снощи е разпитвана в полицията тъщата на Венцислав Караджов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:28 / 02.06.2016
5636
До полунощ снощи е разпитвана в полицията в Пловдив тъщата на Венцислав Караджов - Мария Рекина. Възрастната жена е била призовавана за пореден път да признае, че зет й - Венцислав Караджов, е автор на двойното убийство, което преди две седмици потресе България. Това съобщи защитничката на ченгето от Икономическа полиция адвокат Зоя Тошкова. Вчера в 19 часа Рекина е била извикана на разпит и е била освободена около 24 часа. Преди това й казали да намери някого, при който да пренощува внукът й, синът на Венцислав, защото щели да задържат майка му и съпруга на полицая - Каля. Това не се случило.

Вчера в 17 часа Каля отново е дала показания и отново е отрекла вина на мъжа си. Припомняме, че адвокат Зоя Тошкова и Каля Караджова дадоха пресконференция, на която съобщиха, че семейството на заподозрения за убийството на родителите си Божурка и Цветан Караджови е тормозено от полицията и постоянно притискано да свидетелства срещу Венцислав.

Според защитничката се оказва психологически натиск на тъщата и съпругата, казвали на възрастната жена, че щом веднъж зет и е убил родителите си, ще посегне на дъщеря й и на внукът й. Според адвокатка, съпругата и тъщата Караджов няма общо с убийството на пенсионерите.

Разследващите обаче бяха категорични, че има достатъчно събрани доказателства, за да се повдигне обвинение за зверството на Венцислав и обвинение за съучастие на съпругата му Каля. Възрастните Караджови бяха намерени мъртви, разстреляни и окървавени.

Според полицията основният мотив Венцислав да екзекутира родителите си е спорен имот с голяма къща, за който са се съдили. Дни преди разстрела съдът дал къщата и имота на старите, а синът им имал право да ги придобие след тяхната смърт. В момента Венцислав е в ареста по обвинение за това, че е давал пистолет на 14-годишния си син и го учил да стреля.

Източник: Блиц


Виж коментарите (0)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).