До края на 2013 г. слагат камери в целия град?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (44)
07:25 / 27.05.2012
11707
Най-късно до края на 2013 г. в целия град трябва да се монтират устройства за видеонаблюдение. За това си намерение разказаха пред репортер на Plovdiv24.bg  кметовете на петте района в Пловдив, където все още няма камери по всички възлови кръстовища. В момента това е факт само в "Северен", където на 3 май в сградата на Трето РУП в Пловдив презентираха старта на видеонаблюдението чрез мегапикселови камери, монтирани на възлови кръстовища в района. Те са част от изграждащата се в момента система за видеонаблюдение на територията на полицейското управление за превенция на криминалната престъпност и безопасността на движението.

За това, работи ли се по поставянето и в останалите части на града на камери за видеонаблюдение, попитахме кметовете на останалите 5 района в Пловдив. 

Най-бързо видеонаблюдението ще стане факт в "Централен", където вече са почти на финалната права. "До два-три месеца", категорична е кметицата Райна Петрова. Тя разказа, че от много време работи по реализацията на тази идея съвместно с II и IV РПУ. Има създадена комисия, която вече е набелязала местата, където ще се монтират камери. Едно от тях е прословутата Алея на любовта до бул. "Христо Ботев". 

В "Тракия" има много кръстовища, на които могат да се поставят камери, смята кметът на района Костадин Димитров. Това вече е обсъждано на среща с шефът на V РПУ Георги Данчев. 

"Говорихме дори за размера на евентуалната инвестиция, която ще е нужна. Предстоят ни и разговори с инвеститори за осъществяването на дарението", поясни още Димитров. Той заяви категоричното си желание до другата година поставянето на камери по кръстовищата в района да се осъществи.

В "Западен" вече е стартирала работна група, която работи съвместно с II РПУ. В нея участват и представители на бизнеса, разказа кметицата на района Десислава Желязкова. "Надявам се до 2013г. на най-належащите кръстовища и места в района да бъдат монтирани устройства за видеонаблюдение", заяви още тя.

Павлинка Кацарова разказа, че в "Южен" има вече няколко места, на които има монтирани камери. Едното от тях е кръстовището до сградата на кметството, а устройствата, които са поставени и на някои от парковете в района са дарение от представители на бизнеса. Водим разговори с шефа на I РПУ за поставяне на повече камери, но все още няма заявено желание от дарители. Смятам, че другата година това вече ще е факт, сподели още Кацарова.

"Приветствам идеята за камерите в "Северен, дори я обсъдихме с градоначалника Иван Тотев", каза кметът на "Източен" Петър Петров. Той поясни, че е провел доста разговори с представители на бизнеса и с шефа на VI РПУ Михаил Ангелов и смята, че до 2013 г. устройства за видеонаблюдение най-вероятно ще се монтират поне на възловите кръстовища в района и на местата, където това е крайно необходимо.

Виж коментарите (44)

Още по темата (37):
19.11.2022 "Биг Брадър" на 15 кръстовища в Пловдив
02.08.2022 Бизнесмен подари на Пловдив камерите на 15 кръстовища
20.02.2015 Полицията: Има полза от камерите в "Северен"
23.07.2014 Пишман шофьор потроши ограда посред бял ден и избяга позорно, но забрави за камерите!
10.06.2014 Полицията шикалкави за камерите по оживени кръстовища в Пловдив
28.05.2013 Баровски "Мерцедес" мина на червено най-безцеремонно въпреки камерите, полицията обеща да го накаже
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).