До 1000 лева спестяват фирмите ако подадат декларация по интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:23 / 11.03.2011
1054
Още 15 работни дни фирмите имат възможност да си спестят до 1000 лева ако подадат годишната си декларация за корпоративни данъци по електронен път. Условието е да се използва интернет и това да стане не по-късно от 31 март, когато е крайния законов срок. Също до 31 март трябва да се плати и данъка.

От НАП Пловдив напомнят, че с декларацията се попълва и годишен финансов отчет, който по избор на фирмата се подава или в Статистиката или в приходната агенция. В първия случай отчетът задължително се изпраща по електронен път, подписан с електронен подпис, докато в НАП той се подава на хартия. Отчет за дейността не подават единствено фирмите, които през предходната година не са извършвали дейност и освен това не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Тези фирми обаче подават годишна данъчна декларация по специален образец 1010а или така наречената нулева декларация.
7 931 фирми от област Пловдив вече са декларирали дейността си за миналата 2010 година. Половината от тях - 3 981 от тях са използвали интернет, които им гарантира отстъпка от дължимия данък в размер на 1%, но не повече от 1 000 лева. Освен на място в салона за клиенти или по електронен път, декларациите могат да се подадат опликовани като писма с обратна разписка или на гише в 21 пощенски клона в областта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Откриват най-новата улица в Пловдив
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).