Дирижабълът не бил опасен и може вече да е гръмнал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 20.05.2008
3275
Откъсналият се от върха на хотел "Марица" балон е с размери 9 метра дължина и 3 метра диаметър, съобщиха от PR агенцията, обслужваща хотела. Общото му тегло е около 20-25 кг. и не може да причини щети при падане. Газът, с който е зареден, е хелий - неизбухлив, напълно безопасен както за хората, така и за околната среда. При нормален полет той се втечнява, аеростатът се спуска бавно и трябва да бъде презареден. Рекламни съоръжения от такъв вид не носят бутилки и други прикачени към тях съоръжения, представляват просто балон, изработен от много тънък винил, обясняват от агенцията.

Дирижабълът е пуснат по повод откриването на панаира и е откъснат от силен вятър през нощта. Според Шенол Раимов от фирмата-производител на рекламното съоръжение "БГ Гала реклама", откъсналият се балон веднага се издига на голяма височина, където вътрешното му налягане става по-голямо от външното и буквално се пръска. След това пада като хвърчило на земята, обикновено в близост до мястото, на което е бил вързан. Ако има въздушни течения, възможно е да измине някакво разстояние, но със сигурност е паднал още същата нощ някъде в полето около града, уточниха от PR агенцията на хотела.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
20.05.2008 Дирижабълът на Ветко още в неизвестност, може да е отлетял за Гърция
20.05.2008 Дирижабъл се откъсна от покрива на хотел "Марица"
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).