Директорът на '''Черноризец Храбър'' и ДСБ - Пловдив: дискредитират ни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:38 / 24.09.2004
1790
Медиите представят едностранчиво скандала, избухнал в училище "Черноризец Храбър" на първия учебен ден тази година, когато родители на първокласници протестираха срещу уволнението на учителка и децата бяха преместени в друго училище, за да може тя да остане с тях. Скандалът е предизвикан от учителката Николова умишлено, тя не била уволнена, а само предупредена за съкращението във връзка с малкия брой първокласници. С раздухването на скандала се цели дискредитирането на партията Демократи за силна България, чийто активист е директорът на училището Георги Караджов. Това заяви самият той, подкрепен от заместник-председателя на ДСБ Веселин Методиев и депутата д-р Паница на пресконференция днес централата на партията. Караджов все пак се извини на родители и ученици за случилото се на 15 септември.
Без отговор остава обаче въпросът защо децата масово не искат да учат във въпросното училище. За седем години, откакто Караджов е директор, броят на учениците от 2000 е паднал до 620. Неведнъж през този период е имало оплаквания от родители и учители, недоволни от методите му на ръководство и личното му отношение към колеги и ученици. Преди три години са изпращани подписки до министъра на образованието, областния управител, РИО, дори до министър-председателя, в които директорът се описва като груб, некомпетентен, непочтен интригант, преследващ само личните си интереси. Споменават се случаи на уволнени учители, отказали да запишат "мъртви души" за ученици. Не един учител е напуснал по свое желание в знак на протест срещу униженията, на които е бил подложен.
Преди две години в ЧХ е правена ревизия, която установява редица нарушения. Установено било, че от двора на училището са демонтирани пейки и са поставени пред заведението на Караджов. Басейнът в ЧХ бил пълен, но в него плували приближени на директора, а учениците били пращани в друго училище. Часовете по физическо водел друг учител, а парите вземал Караджов. В крайна сметка наказание няма.
Учителката Станка Николова, заради чието уволнение стана първият скандал, нямала висше образование, затова съкращавали точно нея, е обяснението. Самият Караджов, обаче, по образование е далеч от педагогиката. Завършил е агрономия, след това ВИФ и от учител по физкултура се издига до директор на училище. Това става едновременно с навлизането му в политиката, най-напред като член на КТ "Подкрепа", по-късно и като член на СДС, сега вече шеф на ДСБ в "Тракия". Запознати посочват като покровители на Караджов общинските съветници д-р Александър Панов и Бистра Сакьова, депутатите Младен Влашки и д-р Васил Паница, зам.-кметът Александър Бадев. Както Plovdiv24.com съобщи, Бадев отрече да подкрепя злополучния директор. Партията на "силните" демократи, както се разбра днес, обаче застава зад него.
На 16 септември тази година и областният управител, и директорът на РИО обявиха, че е съставена комисия с участието на експерти от Министерството на образованието, която ще направи проверка в училището и при констатация на нарушения ще вземе мерки. Вчера Александър Буздрев обясни, че подобна ръководно-контролна проверка не може да се състои, ако директорът отсъства. Както стана известно, на 17 септември Караджов ненадейно излезе в болнични. Днешната му поява на партийно мероприятие може би е сигнал, че директорът вече е оздравял и най-после ще бъде установена истината за проблемите в ръководеното от него училище.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).