Димитър и Дара бяха изписани у дома

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:14 / 07.10.2019
7722
Днес в Пловдив изписаха две бебета след дълъг престой в интензивно неонатологично отделение в града. Митко се роди на 26-ти юни с тегло само 780 грама и остана в интезивен сектор малко повече от 3 месеца. Дара е близначе, родено на 11-ти август също с ниско тегло - 1060 грама. Нейното братче беше изписано миналата седмица, а днес изпратихме и нея у дома.Знаете ли кои са едни от най-любимите ни и най-щастливи моменти в нашето ежедневие?

Много са примерите за моменти, в които радостта е неизмерима, а магията – видима. Днес ви говорим за един конкретен от тях – изписването на пораснали, здрави бебета след дълъг престой в неонатологично интензивно отделение. Месеците, прекарани под нашата ежедневна грижа и любов, притеснения, терапии, лечение, подкрепа... Всичко това, за да можем да предадем вашето дете в прегръдките ви и да ви изпратим щастливи заедно у дома.

Днес щастливите семейства са 2.

101 дни – точно толкова е дълъг пътят, който Митко трябваше да измине, за да се прибере вкъщи и да посрещне първия си имен ден заедно със своето семейство.

Митко се ражда в 25 г.с., с тегло само 780 грама. Всъщност ние го очаквахме на 8 октомври /точно ден след днешното му изписване от интензивно отделение/, но той реши да изненада всички ни и се появи на бял свят по естествен път 102 дни по-рано – на 26 юни.

Днес Митко тежи над 2 килограма и след дълъг престой в нашето отделение, ежедневни грижи, терапии и внимание от нашия екип беше предаден в ръцете на щастливите си родители, за да се прибере у дома. Вярваме, че и днешната дата не е никак случайна. Митко беше изписан точно на рождения ден на лекаря, помогнал му да поеме своята първа глътка въздух – проф. Пехливанов.

Дара е близначе, която заедно с братчето си Атанас остана близо 2 месеца под нашите грижи, любов и наблюдение. Дари и Наско се раждат на 11 август в 32 г.с. Невъзможността им да се справят сами с живот извън утробата наложи незабавната ни реакция и прием в интензивно отделение.

Дари се ражда първа, но с по-ниско тегло – само 1060 грама. Затова и Наско беше изписан преди нея – него изпратихме вкъщи миналата седмица. Но днес дойде ред и на малката му сестричка. Тя вече тежи цели 2100 грама – готова да бъде изписана у дома, където я чакаше Наско, баба и дядо.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).