Дежавю за Славчо: Пак съдия Ангелов гледа делото за касиране на изборите

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
15:28 / 10.11.2015
6075
Електронната система на Административния съд избра съдия Янко Ангелов да гледа делото за касиране на изборите в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Изборът бе направен пред журналисти, за да няма спекулации за нагласен подбор, дори председателят на Административния съд - Георги Петров, даде възможността на Десислава Желязкова, която се бореше за кмет в "Западен" от ПФ, да натисне бутона за избор на съдия по делото.

На изборите през 2011 г. хората на Славчо Атанасов също искаха касиране на вота. Тогава отново системата избра съдия Ангелов, който си подаде отвод, тъй като съпругата му бе юрист в Общината. 

И този път съдиите в Административния съд очакват съдия Янко Ангелов да се оттегли от делото, тъй като към настоящия момент съпругата му има граждански договор за правни услуги с община Пловдив.

В случай на отвод се прави ново преразпределение на съдиите, които ще гледат делото. В случая това се очаква да стане утре.

Припомняме, че ПФ иска касиране на изборите в община Пловдив, но и в два района на града - "Тракия" и "Западен", отказаха се от жалене на вота в "Източен".

За делото в "Тракия" се падна съдия-докладчик да бъде Стоил Ботев, а в "Западен" - Георги Петров.

От тук насетне предстои в 7-дневен срок всеки съдия-докладчик да насрочи дата за делото, а в 14-дневен срок трябва да има решение. Ако има обжалвания, всички инстанции по делото трябва да се произнесат до 2 месеца след подаване на жалбата.

Днес пред журналисти бяха разпределени 14 жалби, 4 от които касаещи изборите. Съдиите-докладчици се избираха на случаен принцип измежду 19, които са сега действащи съдии в Административен съд Пловдив.

Председателят на съда - Георги Петров поясни, че от изборите до момента са постъпили 60 жалби, свързани с вота в област Пловдив. Някои от тях вече са прекратени, тъй като са обжалвали резултатът от първи тур, а в съда се жали само окончателният резултат, тоест този от балотажа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).