Девет години затвор за грабеж присъди Пловдивският окръжен съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:03 / 26.01.2005
1473
Пловдивският окръжен съд днес призна за виновни в извършване на грабежи Павел Шишков (23 г.) и Огнян Рашков (21 г.). Двамата в съучастие са отнели чрез заплашване и употреба на сила чужд часовник. Павел Шишков е признат за виновен и в извършването на въоръжен грабеж с нанасяне на средна телесна повреда. Той беше осъден на девет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Шишков има две предишни осъждания. Огнян Рашков получи присъда от една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.
На 10.05.1999 г. следобед подсъдимите заедно със свои приятели вървели от Синдикалния дом по ул. “Авксентий Велешки“ към Градската градина. Шишков държал в ръката си нож тип “пеперуда“. По същото време по улицата вървели Росен Й. и Милен Г. Шишков и Рашков им препречили пътя, попитали ги дали имат часовник и им казали да дават пари, като Шишков държал ножа в ръката си. После Рашков накарал Росен Й. да свали часовника си и двамата грабители побягнали към Градската градина.
На 25.10.2001 г. около 21 часа Пенка Б. се прибирала вкъщи. Пред входа на кооперацията й Шишков я нападнал в гръб, започнал да дърпа дамската й чанта и я заплашил, че ще я убие. Тъй като тя започнала да се отбранява, притиснала чантата към себе си и се обърнала да види нападателя си, Шишков извадил нож и я намушкал в гърба, след което я ударил с юмрук в корема и лицето и издърпал чантата от ръцете й. После побягнал.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 – дневен срок пред Пловдивския апелативен съд, съобщават от Съдебната палата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).