Деведжиева: Има ли Богомил Грозев някаква концепция за Стария град?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:14 / 13.08.2020
7171
Позиция на бившия общински съветник и учредител на партия КОД Пепа Деведжиева:

"Има ли Богомил Грозев някаква концепция и идеи за бъдещето на Стария град? Задавам си този въпрос, защото минаха 6 месеца от изненадващото му назначаване за директор на Общински институт "Старинен Пловдив“ – време, в което в архитектурния резерват не беше преместена и една керемидка.

В 2 месеца от този период бяхме в извънредно положение, ситуацията и сега и сложна, затова питам не за свършеното, а за плановете и идеите и ако ги има, къде можем да се запознаем с тях. Минавам често през Стария град и виждам, че там нищо не се е променило. В последната година от предишния мандат по мое предложение като общински съветник бяха отпуснати пари за обновяването на осветлението на резервата. Не е завита обаче и една крушка, а улиците са не само тъмни, те не се и почистват добре.

В Стария град няма и достатъчно заведения и магазини, а това е важно за привличането на туристи. Има пустеещи общински имоти, които биха могли да бъдат предоставени за заведения, търговски или културни обекти срещу ремонт за сметка на наема, и така архитектурният резерват да се изпълни с живот. "Капана“ е квартал, който беше възроден и живее по нов начин в последните години, същото трябва да се случи и в Стария град, затова питам какви са идеите на новия директор за това. Нека обясни какви са плановете му, каква е неговата компетентност и с какви проблеми се е сблъсквал, ако се е опитал да направи нещо, откакто е на поста.

Не искам да мисля, че директорският пост в "Старинен Пловдив“ е просто една престижна длъжност, която би обогатила CV-то на телевизионния водещ Богомил Грозев, и за него това е време, в което получава една заплата и си почива от напрегнатия журналистически живот. Минаха 2 пъти по 100 дни и вече е време за конкретни планове и резултати. А когато става дума за Стария град, всички пловдивчани очакват много".

Виж коментарите (1)

Още по темата (214):
27.04.2024 Ще се проведе търг за бивш култов клуб на открито в Пловдив
16.03.2024 Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца
18.02.2024 Старият град е под блокада, пловдивчани пропищяха от автомобили
01.11.2023 Старият град блесна с ново осветление
15.10.2023 Ергенът Виктор по гащи в тв ефир
28.09.2023 След публикация на Plovdiv24.bg махнаха бетонираната кашпа в Стария
град
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).