Детските площадки в Пловдив стават европейски до две години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:14 / 23.01.2012
3122
1,5 милиона от очакваните 13 милиона лева от софийския боклук ще бъдат пренасочени към районните кметства на града, съобщи кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Северен" и Южен ще получат по 300 000 лв., а остатъкът ще бъде разпределен поравно измежду останалите райони. Припомняме, че тази година приходите от гаражите ще бъдат получавани от районните кметове. В тази връзка утре в 8,30 часа градоначалникът ще има среща с тях, на която те трябва да дадат предложения за какво ще използват въпросните средства. "Източен" и "Южен" имали най-голяма събираемост на приходи от гаражи и затова те ще предоставят по 10 процента от тях на "Централен" и "Западен".

Ще бъде създаден специален фонд "Парково строителство", който ще се финансира по следната схема - всеки район ще внася в него по 20 процента от приходите си за гаражи. Той ще се използва за строителство и категоризация на паркове, градинки и детски площадки. Тотев беше категоричен, че до две години всички подобни съоръжения трябва да отговарят на изискванията на Европейския съюз, а тези, които не се вместват в тях - ще бъдат премахнати на 1 януари 2014 г.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).