Детска учителка от Пловдив живее с 23 лева на месец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:02 / 27.12.2011
4552
Детска учителка от Пловдив живее с 23 лева на месец само защото преди време си е позволила да изтегли кредит от 1000 лева.

Жената работи в забавачката на заплата от 328 лева. От няколко месеца обаче не вижда почти нищо от и без това мизерната сума за съществуване, тъй като частни съдебни изпълнители й запорирали сметката. За това разказа адвокат Даниела Барекова от Гражданско движение ДНЕС, която се е заела със случая. Самата учителка обаче предпочита да остане анонимна.

Всичко започнало през 2009 г., когато на пловдивчанката се наложило да изтегли кредит от 1000 лева. Одобрили я и започнала да го погасява. В средата на периода обаче банката направила заема предсрочно изискуем и останалите пари трябвало да се върнат накуп. Жената живее сама, нямала към кого да се обърне за помощ и не успяла да събере нужната сума. Тогава частен съдебен изпълнител от Пловдив запорирал част от заплатата й. Малко по-късно пък банката била погълната от по-голяма софийска банка и дошло още едно запорно съобщение с още по-набъбнала сума за връщане. 

Накрая трябвало да връща 3045 лева заради такси и лихви. За лош късмет пловдивчанката загубила договора си за кредита и по никакъв начин не можела да защити правата си. В края на май тази година пак от пловдивската кантора на първия съдебен изпълнител пристигнало трето запорно съобщение. То било отново за същия кредит от 1000 лева, но този път било заради сключената от нея застраховка за защита.

Вече е заведен иск срещу банката, кредитирала учителката. Той ще бъде гледан от съда в Пловдив в началото на 2012 г., уточни адвокат Барекова.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).