Десетки поздравителни адреси получи кметът на Пловдив за 6 септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:07 / 07.09.2021
1501
Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров получи десетки поздравителни адреси по случай 6 септември. Празникът на Съединението на Княжество България и Източна Румелия е и Празник на Пловдив.

Събитието се състоя в присъствието на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, министри и депутати. Поздравителни адреси бяха получени от кмета на София Йорданка Фандъкова, от министъра на туризма Стела Балтова, от всички близки до Пловдив общини, от Министерството на отбраната, Военна академия "Георги Стойков Раковски", Българската академия на науките, Военен съд – Пловдив, Командването на Военноморските сили на Република България, Почетното консулство на Руската федерация в Пловдив, Почетното консулство на Република Сърбия, Националният военноисторически музей и представители на дипломатическия корпус. Приветствия към кмета на Пловдив и към жителите на града поднесоха с официални писма и кметовете на Варна, Бургас, Монтана, Шумен, Разград и Смолян.

Всички те изразяват не само приветствия към кмета и пловдивчани и преклонение към стореното от предците през 1885 година, а и оценка за усилията, които полага местната власт да съхрани и развие постигнатото.

"Бих искал да изразя своето уважение и респект към постигнатото от Вас и от пловдивчани през последните години. Пловдив се превърна в индустриалното сърце на страната, а огромният потенциал на региона направи града под тепетата най-бързо развиващия се град в България", пише в приветствието си кметът на един от големите областни градове в България.

Кметът Здравко Димитров благодари на всички за поздравленията и пожеланията към пловдивчани. Той заяви, че ги приема не само като оценка за свършената работа досега, а и като стимул за още по-упорита работа за развитието на града и региона.

Виж коментарите (1)

Още по темата (26):
07.09.2021 Празничен концерт зарадва жителите на "Северен" в Деня на Съединението
07.09.2011 Пловдив отбеляза 126-ата годишнина от Съединението на България
06.09.2011 Стефан Шивачев: Колкото повече се връщаме към Съединението, толкова повече негови уроци отчитаме
06.09.2011 Съединение отпразнува 126 години от делото на своите предци
06.09.2011 ВМРО-НИЕ раздава безплатно трибагреници за Съединението
06.09.2011 Митрополит Николай: Не може да се угаси огънят на българското самосъзнание, запален още от Паисий
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).