Десетки граждани на среща с Георги Титюков по въпросите за санирането

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:40 / 30.01.2015
3635
При голям интерес премина срещата между кмета на район "Централен" Георги Титюков и граждани, собственици на апартаменти в многофамилни жилищни сгради в района между бул. "Марица", бул. "Източен", ул. "Стойчо Мошанов" и ул. "Цар Иван Шишман".

Клубът на пчеларско дружество "Акация 1899" не успя да побере всички желаещи да получат повече информация във връзка със стартиралата национална кампания за енергийна ефективност на сгради с над 36 апартамента.

Кой може да кандидатства, какви са основните стъпки за участие, какво включва обновяването и укрепването на сградата бяха само част от въпросите, които бяха обсъдени по време на срещата. Районната администрация е тази, която ще извърши проверка и оценка на подадените документи и ще бъде в помощ на гражданите, които искат да кандидатстват стана ясно в хода на обсъждането.

Георги Титюков уточни на присъстващите, че за целите на програмата е необходимо да се регистрира едно сдружение на собствениците за цялата сграда, независимо от броя на входовете в нея. То се създава единствено и само за усвояване на 100-процентовата безвъзмездната финансова помощ по програмата.

Избраният управителен съвет действа от името на всички собственици на апартаменти, които трябва да са съгласни за обновяването сградата. 

Най-много въпроси имаше по отношение на това какви мерки включва програмата, а именно: укрепване на сградата, обновяване на общите части, топлоизолация и подмяна на дограма, ремонт и промяна на вътрешни инсталации, поставяне на соларни панели, ремонт на електроинсталация в общите части на сградата, енергоефективни мерки в асансьорите.

Следващата среща по темата, която огранизира кметът на район "Централен Георги Титюков с граждани е още в понеделник - 02.02.2015г. от 17.30 часа в културен център "Тракарт" (подлез "Археологически", до Понеделник пазара). 

Поканени са собствениците на апартаменти в многофамилни жилищни сгради в обхвата на ул. "Стойчо Мошанов", бул. "Източен", бул. "Христо Ботев", бул. Цар Борис III Обединител", бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Митрополит панарет", когато ще се разискват най-наболелите въпроси по темата за санирането на сгради.

 

Виж коментарите (0)

Още по темата (286):
11.04.2024 Огромни проблеми с безплатното саниране
07.03.2024 "Възраждане" иска ревизия и строга отчетност за санирането
29.02.2024 Удължиха срока за саниране на блоковете
26.01.2024 Собствениците на малък апартамент какво трябва да знаят за санирането
19.01.2024 Важно за жителите на "Западен" стартира кампания "Енергийни дни"  за
санирането
19.01.2024 Експерт обясни как се трупат точки за санирането
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).