Депутатски призив от Пловдив: Не купувайте стари таралясници!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (38)
15:19 / 23.11.2018
13804
"Промяната в Закона за местните данъци и такси не цели вдигане на данъците, а да се въведе компонент, даващ отражение върху размера на данъка и да се стимулира купуването на по-екологични коли, а не на стари таралясници". Това заяви в Пловдив председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите й автомобилите с евро сертификат евро 4, тоест колите, произведени след 2005 г и насам, ще имат 20% намаление на данъка чрез новия коефициент. Увеличение ще имат само съвсем старите коли.

"Да, ще има и двойно увеличение, но от 26 на 40 лева. Ако 2 лева месечно е наказание, значи, ще е наказание за хората", поясни Стоянова. Тя дори подчерта, че подобен избор - да се купува по-екологична кола, ще допринесе за подобряване качеството на въздуха в Пловдив, който е един от градовете с по-мръсен въздух.

Председателката на бюджетната комисия каза също, че в последните три години се отчита ръст на минималната работна заплата с 8-10%. "Движим се много бавно, но посоката е правилна", поясни в тази насока Стоянова.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (38)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).