Денят на победата над фашизма бе отбелязан в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:17 / 09.05.2008
1784
Снощи в Дома на армията с тържествен концерт бе отбелязана 63 годишнината от победата над фашизма, организиран от Областния съвет на ветераните, Независимия офицерски съюз и На тържеството бе обявен и инициативния комитет за изграждане на паметник на загиналите във войната с председател Георги Гергов.

Днес на Централните гробища бе отслужена панихида в памет на загиналите български и руски войни във войната. Панихидата и поклонението са организирани от Областния съвет на съюза на ветераните с председател Мери Стоилова,  Независимия офицерски съюз в град Пловдив, Общонационалния комитет за защита на националните интереси и Отечествената партия с председател Минчо Минчев. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите във войната. Венци и цветя на признателност бяха поднесени от името на Областния управител на град Пловдив - Тодор Петков, Кметът на Община Пловдив - Славчо Атанасов и от Областния съвет на ветераните. Цветя бяха поставени и на паметните плочи на българските и руски войни, погребани в алеята на Централните гробища в града. В поклонението взе участие почетна рота и представители на общество "Единная Россия" - Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вики Радева: Нека да не позволим всичките усилия на г-н Борисов т...
Танер Али: Огромно е вълнението да представлявам пловдивчани – св...
Борислав Инчев, "Синя България": Стига леви експерименти, време е...
Временно променят маршрута на автобусна линия 116 в събота
Днес пускат движението по "Модър-Царевец"
Д-р Валерия Славова и Веселина Ботева от ГЕРБ-СДС проведоха среща...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).