Ден на отворените врати в Кукления театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:43 / 18.03.2016
1810
В навечерието на Първа пролет, когато студът отстъпва на топлото слънце и природата се събужда, а денят и нощта са равни - кукленият театър по света празнува. Пловдивският куклен театър също ще празнува - заедно със своите приятели и почитатели. Ето какво заявиха от театъра:

Каним ви на Open Day в Кукления театър.

На 21 март в 10 ч. ще отворим ателиетата на театъра, ще вдигнем завесата, ще открехнем вратата към реквизитната, ще влезем заедно в склада с декорите... Заедно с вас - нашите гости, ще надникнем зад кулисите, за да видим как сценичните работници строят сцената за спектакъла "Приказни бъркотии", с помощник-режисьора ще подредим декора и куклите, с художниците в ателието ще станем свидетели на подготовка на кукли и костюми за поредното представление. 

В коридорите, гримьорните, фоайето ще се срещнете с любими актьори и сценографи, кукломайстори. Ще ги попитате за тяхното майсторство, ролите им, куклите, с които играят, проектират, създават.

Ще се радваме да споделим нашето ежедневие с вас, за да станете и вие част от къщата на куклите.

Посещенията ще са организирани в групи до 10 човека на всеки кръгъл час от 10.00 ч. до 16,00 ч. С цел по-добра организация и безопасно и приятно посещение, моля, заявете участието си в безплатния тур: през регистрационната форма на сайта на театъра, по телефона: 032 623275 или на място: Пловдив, ул. Христо Г. Данов 14 /всеки делничен ден от 09.,00 до 17.00 ч., а събота и неделя - до 12.30 ч./

Ще ви очакваме!

За тези, които освен да разглеждат, обичат и да творят, на 19 март 2016 г., събота, ви каним в станалата вече традиционна "Работилница в Кукления театър". Този път тя ще е посветена на кукленото изкуство - рисувани герои от приказки оживяват като кукли. Желаещите да участват в тази работилница трябва да донесат рисунка на любимия си герой, който заедно с художниците от Художественото ателие на театъра, ще бъде превърнат в кукла, на която ще можете да движите ръцете, краката, главата... /Рисунките трябва да бъдат не по-големи от лист А4 или лист от блок за рисуване/.

Участието в работилницата се заявява във формата за регистрация в сайта на Кукления театър www.pptheatre.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).