Дегустираме хубаво българско винце в Стария град само срещу 3 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:19 / 17.11.2011
2994
Съветът по туризъм в партньорство с Община Пловдив, Националната лозаро-винарска камара, Асоциацията на българските винари и Европейският рицарски орден на виното за трета поредна година организират в Пловдив Дефиле на младото вино, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Идеята на организаторите е това събитие да стане традиция, чрез която да се популяризират забележителностите на Стария град в Пловдив. Това ще съживи бизнеса в целия регион, а по думите на Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм, именно туризмът е в състояние да изтегли най-бързо пловдивската икономика и да я върне на полагащото й се място.

Росица Кючюкова, главен секретар на Асоциацията на българските винари, сподели, че дефилето ще започне в понеделник, 21 ноември, с изложба в Етнографския музей, на която ще бъдат представени съдове за съхранение на вино. В петък, 25 ноември, ще се състои кръгла маса, предхождаща празника. На нея ще бъде изгледан филм, свързан с ритуалите по правенето на вино.

"Опитваме се да разширим продължителността на дефилето във времето и то да е разположено в един по-дълъг интервал от време, а не само два дни", каза Кючюкова.

Дефилето на младото вино ще се състои в 5 къщи в Стария град и в един пловдивски ресторант - "Българска къща" на улица "Съборна" 31. Винарските изби сами са избрали точно в кои къщи да бъдат представени продуктите им. Организаторите съобщиха още, че музикални групи ще се грижат за доброто настроение на посетителите, както и че във всяка от къщите ще има и ястия и мезета.

Откриването на дефилето е в събота, 26 ноември, на лапидариума пред Балабановата къща. Дегустациите в къщите на Стария град ще продължат до 18 ч., както и на следващия ден /неделя/ - от 10 ч. до 15 ч. Награждаването на винопроизводителите ще се състои от 15 ч. отново на лапидариума. Входният билет ще бъде на същата цена, както миналогодишната - 3 лв. Билетът важи за дегустации във всички къщи и за двата дни. С еднократен билет от 1 лв. може да се посети къща по избор.

Ето и къде точно ще можем да дегустираме неповторимото българско младо вино:

"Балабанова къща", къща "Хиндлиян", Етнографски музей, галерия "Златю Бояджиев", къща "Георгиади", както и в гореспоменатия ресторант.

Събитието се организира с медийната подкрепа на Plovdiv24.bg.

 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
28.11.2011 Седем Златни рицарски граала връчиха на "Дефиле на младото вино" 2011
27.11.2011 И днес можете да дегустирате неповторими български вина
27.11.2011 Ученици от ПГХТТ също се включиха в "Дефиле на младото вино" 2011
26.11.2011 Откриха третото поредно издание на "Дефиле на младото вино"
25.11.2011 Елате в Стария град и опитайте ненадминатото българско младо вино!
25.11.2011 Показват ни възстановка на древен тракийски ритуал за приготвяне на вино
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).